National 

Cum au ajuns polițiștii români să fie dotați cu bastoane și căști de jucărie

Cum au ajuns polițiștii români să fie dotați cu bastoane și căști de jucărie

 

Liderul sindicatului polițiștilor EUROPOL, Cosmin Andreica, spune că descinderile procurorilor DNA la birourile Poliției Române au legătură cu ”chinezăriile de cea mai proastă calitate” care au fost cumpărate pentru dotarea polițiștilor români.

 

 

Liderul sindicatului polițiștilor EUROPOL, Cosmin Andreica, spune că descinderile procurorilor DNA la birourile Poliției Române au legătură cu ”chinezăriile de cea mai proastă calitate” care au fost cumpărate pentru dotarea polițiștilor români.

 

Mai exact, este vorba despre bastoane cu electroșocuri, care ar fi trebuit să fie folosite de polițiști pentru imobilizarea persoanelor agresive sau care nu se supun dispozițiilor polițistului.

 

  1. Aceste echipamente au fost achiziționate în urmă cu aproximativ 2 ani și jumătate, în plină pandemie de Covid-19.

Liderul sindicatului polițiștilor EUROPOL, Cosmin Andreica, spune că descinderile procurorilor DNA la birourile Poliției Române au legătură cu ”chinezăriile de cea mai proastă calitate” care au fost cumpărate pentru dotarea polițiștilor români.

Aceste echipamente au fost achiziționate în urmă cu aproximativ 2 ani și jumătate, în plină pandemie de Covid-19. Într-o declarație acordată corespondentului Pro TV Ovidiu Oanță, Andreica susține, însă, că aceste bastoane nu pot fi folosite deloc, pentru că sunt foarte proaste calitativ.

Cosmin Andreica”În primul rând, vorbim despre niște materiale de foarte proastă calitate, pe care și noi, ca organizații, le-am criticat încă din anul 2020, imediat de dinainte de a fi practic achiziționate și imediat după ce am văzut calitatea acestora. Vorbim despre niște bastoane cu electroșocuri, care ar fi trebuit să fie folosite de polițiști pentru imobilizarea persoanelor care sunt agresive sau care nu se supun dispozițiilor polițistului. Însă, în realitate, vorbim despre niște chinezării de cea mai proastă calitate, care nu aveau cum să-și producă efectul de imobilizare, pentru că nu aveau astfel de proprietăți. Apoi, vorbim despre niște căști anti-vandal din plastic, similare cu jucăriile pe care le vedem la standurile de copii. Acele căști de pompieri din plastic, de polițiști, ș.a.m.d.

Aceste căști anti-vandal, chipurile, trebuiau să fie folosite de polițiști în situații în care existau riscuri de vătămare cu bâte, obiecte mai puțin contondente, care, știu eu, ar fi pus în pericol viața polițiștilor. Mărturisim că nu au folosit folosite niciodată sau stau prin birouri sau prin portbagaje pentru că, efectiv sunt impracticabile.”

La sfârșitul lunii ianuarie, DNA a descins la Poliția Capitalei, IPJ Călărași și Poliția Locală București, la birourile celor care s-au ocupat de achiziții de uniforme.

În luna octombrie 2022, polițiștii își prezentau noile uniforme, iar prețul unui echipament complet era estimat la 7000 de lei. Vorbim de haine făcute din materiale speciale care nu se șifonează și bocanci cu talpă specială cu inserții metalice.

În schimb, unii agenți s-ar fi plâns că, după câteva săptămâni de utilizare, echipamentul s-a rupt, iar înscrisurile de pe el s-au dezlipit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook