Sănătate 

Vaccin testat cu succes împotriva cancerului de piele. Când ar putea ajunge în România

Vaccin testat cu succes împotriva cancerului de piele. Când ar putea ajunge în România

“O potenţială descoperire majoră” în medicină. Tehnica vaccinurilor pe baza de ARN mesager, dezvoltată în pandemia de COVID, ar fi deschis calea către vindecarea cancerului de piele. Asta spun cercetătorii care au lucrat la studiu. Iar primele rezultate ale testelor arată o rată de succes impresionantă. Un astfel de vaccin experimental a redus cu 44% riscul de deces sau de recidivă. Un procent uriaş.

Primele rezultate ale testelor arată o rată de succes impresionantă. Un astfel de vaccin experimental a redus cu 44% riscul de deces sau de recidivă. Un procent uriaş.

Profesor Georgina Long, Institutul de Melanom din Australia: Acesta este primul studiu care demonstrează că putem utiliza atât tehnologia ARN, cât și o abordare personalizată a cancerului pentru a îmbunătăți rezultatele pentru pacienții cu cancer. Este un studiu la care am participat în Australia alături de Moderna şi Merck, în care am analizat un vaccin personalizat împotriva melanomului, pentru pacienții cărora li s-a îndepărtat sau rezecat chirurgical tot melanomul, dar care prezentau un risc foarte ridicat de reapariție a melanomului. Am descoperit că, atunci când am administrat un vaccin personalizat, un vaccin MRN, foarte asemănător cu tehnologia vaccinului COVID, dar bazat pe melanomul personal al pacientului, șansele de recidivă au fost reduse cu 44%.

 

 

Sursa : Observatornews. Ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook