Politic 

Răsturnare de situaţie în comisia juridică. Coaliţia renunţă la pragul pentru abuz, iar înregistrările rămân ca probe în dosarele de corupţie

Răsturnare de situaţie în comisia juridică. Coaliţia renunţă la pragul pentru abuz, iar înregistrările rămân ca probe în dosarele de corupţie

Scandal marţi în comisia juridică din Camera Deputaţilor. După ce coaliţia PSD-PNL-UDMR a decis să introducă în Codul de procedură penală un amendament prin care înregistrările obţinute cu mandat de siguranţă naţională să nu mai poată fi folosite ca mijloc de probă în cazurile de corupţie şi evaziune, parlamentarii s-au răzgândit şi au reluat şedinţa de la zero. Au votat proiectele de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală în forma transmisă de Guvern. Astfel, interceptările SRI vor putea fi folosite ca probe în cazurile de corupție, iar parlamentarii au decis să renunțe şi la pragul pentru abuz în serviciu instituit de Senat la 250.000 de lei şi sugerat de ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu ca fiind de 9.000 de lei.

Nu mai există niciun prag pentru abuzul în serviciu. Este decizia coaliţiei de guvernare după o şedinţă cu scandal în Parlament. Liderii coaliţiei au cerut să se revină la proiectul iniţial, pentru că nu au reuşit să se pună de acord.

Şedinţa din Comisia juridică se va relua de la zero, după scandalul izbucnit din cauza amendamentului privind interceptările. Potrivit surselor Observator, Laura Vicol, șefa Comisiei juridice, a declarat că, în urma discuţiilor din coaliţie, se renunţă la toate amendamentele şi vor vota proiectul iniţial al Guvernului.

 

 

sursa: observatornews

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook