Eveniment Stiri 

“Câine rău!” Trei adolescenți, cercetați penal, după ce au închis un băiat de 12 ani într-o cuşcă, l-au umilit şi lovit cu beţe.

“Câine rău!” Trei adolescenţi, cercetaţi penal, după ce au închis un băiat de 12 ani într-o cuşcă, l-au umilit şi lovit cu beţe

Imaginile în care un copil de 12 ani este închis în cușca de către mai mulți colegi, la o şcoală din Bacău, au fost făcute publice chiar de tatăl băiatului. Acesta reclamă faptul că nici Poliţia, nici Inspectoratul Şcolar Judeţean nu au luat măsuri faţă de agresori după aproape un an de la producerea faptei.  Poliţia judeţeană Bacău a anunţat că trei adolescenţi cu vârste între 14 şi 16 ani sunt cercetaţi penal pentru lovire şi lipsire de libertate.

În imagini se vede cum un copil este închis într-o cuşcă metalică, iar un alt copil îl ironizează: “Ia uite, căţelul de cuşcă, turbalin!”, în timp ce băiatul închis cere să fie scos de acolo. Imaginile au fost filmate în data de 9 aprilie 2022.

Tatăl a dorit ca imaginile să fie făcute publice, “ca astfel de fapte să nu se mai repete”

Tatăl copilului, care şi-a dat acordul ca imaginile să fie făcute publice, explicând că îşi doreşte “ca astfel de fapte să nu se repete”, a declarat pentru News că imaginile au fost filmate la Liceul Tehnologic din localitatea Parincea.

Bărbatul susţine că la conducerea şcolii se mai află un alt film, realizat în aceeaşi zi, în care se vede cum băiatul este bătut cu beţe băgate prin gard, în timp ce agresorii strigă la el: “câine rău!”.

“Mai este un filmuleţ pe care eu l-am văzut la fostul director, pe care nici fostul director, nici doamna directoare care este acum (în funcţie – n.r.) nu au vrut să îl dea. Îl filmuleţul respectiv se vede cum copilul băgat în cuşcă plângea şi striga «Tată, vino şi ajută-mă!», «Vă spun lui tata». Şi în jurul cuştii erau mai mulţi copii, dar ăştia patru erau cu beţele, îl băteau şi spuneau «Câine rău». Conducerea şcolii are filmuleţele. Nu au vrut să ni le dea”, a declarat luni tatăl copilului agresat.

Trei copii de 14 şi 16 ani sunt cercetaţi penal

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău anunţă că trei copii care la data faptelor aveau vârste între 14 şi 16 ani sunt cercetaţi pentru lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate. Cazul este cercetat sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău. Poliţia precizează că procedura din cursul urmăririi penale este nepublică, subliniind că “la finalizarea cercetărilor dosarul va fi înaintat unităţii (de parchet – n.r.) cu propunere, ca urmare a administrării întreg probatoriului”.

În schimb, tatăl copilului susţine că sunt patru copii care i-au agresat fiul, spunând că nu îşi explică de ce doar trei sunt cercetaţi.

“Sunt patru copii: doi fraţi şi încă doi. Copilul meu stătea pe bancă, l-au prins din spate, l-au luat, l-au bătut”, a mai spus tatăl băiatului.

Tatăl doreşte să i se facă dreptate fiului său

Acesta a subliniat că şi-a propus să facă plângere penală pe numele inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, Ana-Maria Egarmin, pe care o acuză de lipsă de implicare.

În luna februarie, Inspectoratul Şcolar Bacău a exprimat un punct de vedere cu privire la acest subiect: “ISJ Bacău şi unitatea de învăţământ nu au muşamalizat incidentul din aprilie 2022,  ba din contra, la momentul în cauză, în scopul lămuririi contextului reclamat, au conlucrat, anunţând chiar instituţiile competente pentru a interveni, mai ales că evenimentul s-a petrecut în curtea primăriei, nu în perimetrul şcolii!!!, lucru confirmat de cercetările agenţilor de poliţie şi înregistrat în documentele întocmite de aceştia sau de reprezentanţii şcolii. Mai mult, părinţii elevilor implicaţi au fost înştiinţaţi de incident şi că este în lucru un dosar penal, fapt dovedit prin semnarea  de luare la cunoştinţă de către mama copilului agresat. ISJ Bacău şi unitatea de învăţământ nu efectuează anchete sau cercetări penale!” transmitea, în luna februarie a acestui an, IŞJ Bacău.

Tatăl copilului agresat a mai declarat luni, la aproape un an de la incident, că este nemulţumit de modul în care autorităţile se implică în rezolvarea acestui caz şi prevenirea altor situaţii de acest gen, mai ales că şi după incidentul din aprilie fiul lui a mai fost agresat în apropierea şcolii, de alţi colegi.

sursa: observator

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook