Eveniment 

Traficanţii nu duc lipsă de imaginaţie: ţigări de contrabandă transportate cu ajutorul unui cal

Traficanţii nu duc lipsă de imaginaţie: ţigări de contrabandă transportate cu ajutorul unui cal

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului au confiscat 10 colege cu țigări de contrabandă, pe care mai multe persoane au încercat să le transporte cu ajutorul unui cal. Coletele conțineau 5.000 de pachete ţigări, în valoare de 58.500 lei

“Bărbaţii au legat mai multe crengi de brad în spatele calului, iar pe acest ‘pat’ de crengi au aşezat cele 10 colete cu ţigări, metodă pe care colegii noştri de la Sectorul Valea Vişeului au mai întâlnit-o de-a lungul timpului. Drept urmare, poliţiştii de frontieră au intervenit, persoanele în cauză au fost somate să se oprească, însă acestea au abandonat atelajul improvizat, după care s-au dispersat în direcţii diferite. Lucrătorii noştri au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă persoanele în cauză au ignorat somaţiile şi nu s-au oprit”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.

Coletele conțineau 5.000 de pachete ţigări, în valoare de 58.500 lei

Ea a adăugat că, în cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile din Ucraina, în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar în urma inventarierii coletelor s-a constatat că acestea conţin 5.000 de pachete ţigări, în valoare de 58.500 lei.

Totodată, în urma unor verificări specifice a fost identificat proprietarul calului, un cetăţean român domiciliat în judeţul Maramureş, despre care s-a stabilit că este implicat în activitatea infracţională. De asemenea, s-a mai constatat că maramureşeanul a sunat la 112 la aproximativ 2 ore după producerea evenimentului şi a reclamat că cineva i-a furat calul din grajd. Date fiind rezultatele verificărilor, bărbatul este în prezent cercetat pentru contrabandă.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.

sursa: observator

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook