National 

LIPSA FORȚEI DE MUNCĂ ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

LIPSA FORȚEI DE MUNCĂ ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

România, lipsa forței de muncă reprezintă o adevarată problemă care afectează foarte multe companii, cu activitate în diferite domenii. Tendințele arată o continuă scădere a forței de muncă pe întreg teritorul țării, deci un dezechilibru în ceea ce privește rata de angajare și productivitatea.

Pentru restabilirea acestui echilibru, atât rata de angajare, cât și productivitatea trebuie să fie în continuă creștere. Cu toate acestea, este dezamăgitor faptul că locurile de muncă disponibile sunt într-un număr foarte mare, însă productivitatea este la polul opus, deoarece procentul persoanelor în șomaj crește odată cu numărul locurilor de muncă.

Foarte mulți dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, aleg să nu urmeze o formă de învățământ superior sau alte studii de formare profesională, care îi pot pregăti pentru o carieră de succes. Tocmai din această cauză, calificările forței de muncă sunt insuficiente în comparație cu nevoile pieței.

Directorii celor mai mari și cunoscute platforme de recrutare din România au mărturisit că oferta pentru locurile de muncă este mult mai mare decât în anii precedenți, însă cererea din partea candidaților este în scădere. Chiar dacă salariile au crescut, iar ofertele companiilor sunt tentante, tot nu sunt suficienți doritori.

Din cauza inflației și a avansării tehnologiei, oamenii caută locuri de muncă cu program flexibil sau part-time, bine plătite. Altfel spus, în ziua de astăzi, foarte multe persoane caută o sursă de venit stabilă, doar că de două ori mai mare decât salariul minim pe economie, pentru care nu trebuie să se dedice prea mult.

Acum, dacă ne raportăm la situația din județul Dâmbovița, foarte multe companii sunt în căutarea unor noi forțe de muncă, iar ofertele acestora sunt foarte atractive. Angajatorii de top din județ depun foarte multe eforturi pentru a recruta cât mai multe persoane, însă fără succes. În această situație se află atât companiile mari, cât și cele mici.

Un exemplu pozitiv de angajator este Regata, deoarece salariile pe care le oferă anagjaților sunt cu mult peste media pieței, beneficiile sunt multiple, se oferă bonuri de masă, programul și locul de desfășurare a activității sunt plăcute iar, cu toate acestea, forța de muncă este tot mai scăzută. Totuși, pentru restabilirea echilibrului despre care vorbeam anterior, angajatorii ar trebui să ofere aceleași beneficii, astfel încât oamenii să iasă din șomaj și să fie atrași de locurile de muncă. În plus, se caută atât persoane cu experiență, cât și persoane fără experiență în domeniu.

Curand, va veni momentul în care șomerii vor căuta locuri de muncă, din cauza preturilor crescute, in urma inflatiei. Atunci, pentru a putea face față acestor modificari, in materie de bunuri și servicii, vor căuta continuu un loc de muncă.

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook