National 

CUM AFECTEAZĂ INFLAȚIA COMPANIILE DIN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

CUM AFECTEAZĂ INFLAȚIA COMPANIILE DIN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

Într-o economie de piață, prețurile tuturor bunurilor și serviciilor se pot modifica în orice moment. Atunci când se înregistrează o creștere generalizată a prețurilor bunurilor și serviciilor, are loc inflația. Altfel spus, inflația scade valoarea monedei în timp.

Încă de la sfârșitul anului 2021 s-a observat o creștere rapidă a prețurilor în cazul articolelor zilnice, a bunurilor de folosință îndelungată și a serviciilor. Astfel, în urma acestor majorări de preț, foarte multe magazine și companii au majorat prețurile produseor pe care le comercializează, astfel încât să-și poată acoperi toate cheltuielile și să înregistreze un profit minim.

Pe raza județului Dâmbovița, multe companii au fost și sunt afectate de fenomenul inflației. Scumpirea utilităților a îngreunat producția de bunuri sau i-a făcut pe directorii companiilor să mărească prețurile produselor și serviciilor pe care le oferă clienților. În acest caz, cei mai afectați sunt clienții finali, care resimt aceste majorări la toate bunurile care intră în consumul gopodăriei.

Chiar dacă le este greu să facă față inflației, nu toate companiile au fost afectate de acest fenomen ori, cel puțin, nu se lasă afectate. În urma unor comparații de preț între anul curent și anul precedent, s-a constat că puține dintre companiile dâmbovițene fac față inflației. Printre acestea se enumeră și Regata, o firmă de top din județ, dar și din țară.

REGATA a reușit să facă față inflației datorită investițiilor constante și a stocurilor mari, de zeci de milioane de lei, pe care le deține. Compania asigură stocuri constante, de peste un milion de metrii pătrați de placi ceramice și peste 500.000 de metrii pătrați de parchet. De asemenea, aceasta este importatorul numărul 1 de gresie și faianță din România și depășește chiar și marile lanțuri de magazine de bricolaj. De altfel, creșterea costurilor de producție nu a afectat compania și nici prețul produselor pe care le comercializează.

Cauzele apariției inflației sunt multiple, însă cel mai important aspect, din punctul de vedere al unei companii, este să menții aceeași linie, astfel încât consumatorul final, respectiv clientul, să nu fie afectat.

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook