Eveniment 

“Acest gunoi a violat-o pe iubita mea”. Mesajul postat de prietenul tinerei abuzate de un polițist

“Acest gunoi a violat-o pe iubita mea”. Mesajul postat de prietenul tinerei abuzate de un polițist

Un poliţist din Cluj a fost Arestat pentru acuzații extrem de grave: ar fi violat o tânăra în timpul unei petreceri. Agentul este cunoscut, l-au făcut vedetă în trecut colegii săi care l-au lăudat mai întâi că a ajutat o bătrână să traverseze stradă, apoi un şofer să schimbe roata.

Poliţistul şi victima lui au fost invitaţi la o zi de naştere. După petrecerea la SPA, s-au retras în casa sărbătoritei. Când s-a dus să se culce, agentul ar fi atacat-o. Înspăimântată, după ce s-a trezit fata a sunat la 112, dar şi-a chemat şi iubitul să vină să o salveze. Numai că atunci când a ajuns la apartament, poliţistul – pe care şi el în cunoştea – plecase deja de aici.

Individul ar fi fost găsit după câteva zeci de minute de un alt poliţist şi adus la apartamentul unde ar fi avut loc faptele ca să dea explicaţii.

Polițistul nu a recunoscut nimic, însă tânăra depus plângere împotriva lui

Alex Prunean, reporter Observator: În faţa judecătorilor, poliţistul nu şi-a recunoscut faptele şi a susţinut încontinuu că este nevinovat. A cerut judecătorilor o măsură preventivă mai blândă pentru că ar avea în întreţinere un copil minor de sub 2 ani. 

Cazul a fost făcut public de partenerul tinerei care a postat un mesaj dur pe reţelele de socializare: “În această noapte acest gunoi, organ al Poliţiei Române, a violat-o pe iubita mea. Fiind beată şi mergând în altă cameră să doarmă, el a profitat de ocazie!”.

Iulian Timşa, IPJ Cluj: În urma probatoriului administrat, poliţistul a fost reţinut 24 de ore, ulterior fiind prezentat magistraţilor Judecătoriei Cluj-Napoca care au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă.  

Apropiaţii victimei susţin că poliţistul nu era la prima abatere

Ar mai fi agresat-o pe tănără şi acum doi ani, la aniversarea aceleiaşi fete. Specialiştii cred că testările pentru poliţişti ar trebui schimbate.

Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol: Problema ar fi ce e de făcut pe viitor, pentru ca testările psihologice să poată să prevină sau se identifice din timp astfel de tendinţe ale unor poliţişti de agresivitate, de sexualitate exarcerbată.

Gabriela Groza, doctor în psihologie criminală: Alţii au o motivaţie de putere, de avea autoritate, o putere pe care nu pot obţine altfel decât dacă cineva le dă o uniformă, un statut, cum e cel de poliţist. Nu toate persoanele care ajung să fie investite cu autoritate au neapărat şi o capacitate foarte bună de planificare sau se gândesc foarte mult la consecinţe. Alţii minimalizează consecinţele, se gâdesc că nu au ce să păţească pentru că “ştiu cum să se apere”. 

În trecut, agentul de poliţie a fost lăudat de mai multe ori pe Facebook de şefii de la IPJ Cluj. L-au surprins când ajuta o bătrână să traverseze strada, dar şi când a schimbat roata la o maşină care încurca traficul.

sursa:observator

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook