Extern 

Presa internațională: Putin desfășoară 11 bombardiere nucleare la doar 30 de kilometri de granița NATO

Presa internațională: Putin desfășoară 11 bombardiere nucleare la doar 30 de kilometri de granița NATO

Vladimir Putin a desfășurat unsprezece bombardiere capabile să transporte arme nucleare la doar câțiva kilometri de granița cu NATO, scrie The Sun.

Operatorul american de sateliti Planet Labs a detectat „o prezență crescută” a bombardierelor strategice rusești TU-160 și TU-95 la mai puțin de 30 de kilometri de granița cu Norvegia.

O imagine din satelit făcută pe 7 octombrie arată șapte bombardiere strategice Tu-160 și patru avioane Tu-95 la baza aeriană rusă Olenya din Peninsula Kolskyi, a transmis Faktisk.
Două zile mai târziu, o altă imagine arată unul dintre bombardierele Tu-160 gata să decoleze pe pistă.

 

Avioanele Tu-160 sunt cele mai mari și mai grele avioane de război care au capabilități Mach 2 și pot zbura 12.000 de km non-stop, fără realimentare.

Bombardierele strategice pot transporta până la 12 rachete nucleare cu rază scurtă de acțiune.

Și, între timp, bombardierele strategice Tu-95 – cunoscute sub numele de Bears – sunt unele dintre cele mai mari avioane din forțele aeriene ale lui Putin, capabile să transporte rachete de croazieră și bombe nucleare masive.

La începutul acestei luni, firma israeliană de informații ImageSat International a observat bombardiere rusești la o bază aeriană de lângă granița cu Finlanda.

Conform imaginilor din satelit obținute de Jerusalem Post, patru TU-160 au fost văzute la bază pe 21 august și trei TU-95 au fost văzute pe 25 septembrie.

Baza aeriană Engels găzduiește singurele bombardiere strategice ale Rusiei staționate în apropierea Ucrainei și găzduiește Regimentul 121 de Aviație pentru Bombardierele Grele care zboară cu avioanele TU-160 și TU-95.

Sursa: ProTv

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook