Cinci bebeluși i-au murit înainte de a fi născuți, din cauza unei afecțiuni genetice rare, scrie BBC.
Femeia de 49 de ani din Levenshulme, Manchester, a declarat pentru BBC North West Tonight că nu îi este ușor să vorbească despre pierderile suferite, dar s-a hotărâtă să facă acest lucru pentru că astfel de lucruri sunt considerate subiecte tabu în rândul oamenilor din Asia de Sud. Imtiaz Fazil a declarat că vrea să schimbe acest lucru și să distrugă stigmatizarea din jurul pierderii unui copil.
Ea a spus că propria ei familie „nu-mi vorbește prea mult despre lucruri”, deoarece ei cred că „s-ar putea să fiu rănită dacă îmi aduc aminte din trecut. Este prea multă tristețe, de aceea nimeni nu vorbește despre astfel de lucruri. Nu trece o zi în care să nu mă gândesc la copiii mei”, a adăugat ea.
Organizație de caritate în care oamenii pot vorbi despre durerea lor
Sarina Kaur Dosanjh și soțul ei, Vik, au speranța că vor rupe tăcerea în ceea ce privește subiectul pierderii unei sarcini.
Tinerii în vârstă de 29 de ani, din Walsall, West Midlands, au înființat Himmat Collective, o organizație de caritate care oferă un spațiu virtual pentru femeile și bărbații din Asia de Sud în care aceștia își pot împărtăși experiențele.
Cuplul, care a trecut prin două avorturi spontane în ultimii doi ani, a spus că nu este ușor, ca părinte, să vorbești despre durerea provocată de o astfel de pierdere.
Sarina Kaur Dosanjh a vorbit și despre superstiția conform căreia o femeie care încearcă să rămână însărcinată ar trebui să evite pe oricine care a avut un avort spontan „pentru că poate fi contagios”.
„Acesta este unul dintre stigmatele care trebuie rupte”, a spus ea.
Vik a spus că a primit reacții mixte din partea oamenilor la aflarea veștii tragice. În timp ce unii bărbați l-au ajutat să facă față situației, alții au spus că nu este un subiect despre care ar trebui să discute.
Cu toate acestea, Vik este de părere că „o problemă împărtășită este o problemă înjumătățită”.
„Oamenii din comunitatea noastră trebuie să știe că femeile nu ar trebui să se simtă rușinate dacă au trecut printr-un avort spontan, dacă au născut un copil mort. Speranța mea pe termen lung este că oamenii pot vedea că este normal și pot vorbi despre asta”, a spus Sarina.
Sursa: ProTv