Economic 

Guvernul vrea să împrumute 3,8 miliarde de lei în luna octombrie. Cum vor fi folosiți acești bani

Guvernul vrea să împrumute 3,8 miliarde de lei în luna octombrie. Cum vor fi folosiți acești bani

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna octombrie 2022, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 3,4 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 465 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni, notează Agerpres.

Suma totală, de 3,865 de miliarde de lei, este cu 760 de milioane de lei mai mică faţă de cea care a fost programată în septembrie, de 4,625 de miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Conform prospectului publicat în Monitorul Oficial, instituţia a programat, în octombrie, licitaţii pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, în data de 20 octombrie, pentru o emisiune în valoare de 300 milioane de lei, cu scadenţa pe 27 septembrie 2023.

De asemenea, pe parcursul lunii octombrie vor fi lansate nouă emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 3,1 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (465 milioane de lei în total).

Astfel, au fost programate licitaţii pentru cinci emisiuni de 400 de milioane de lei – în zilele de 6, 13, 17, 20 şi 27 octombrie, pentru trei emisiuni de 300 de milioane de lei – în zilele de 3, 10 şi 13 octombrie, precum şi pentru o emisiune de 200 de milioane de lei în data de 24 octombrie 2022.

Sursa: observator

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook