Meteo 

Meteo: Vremea se schimbă radical. Meteorologii au emis două coduri galbene de ploi torenţiale, vijelii şi vânt puternic, în mai multe judeţe

Meteo: Vremea se schimbă radical. Meteorologii au emis două coduri galbene de ploi torenţiale, vijelii şi vânt puternic, în mai multe judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două coduri galbene pentru următoarele două zile, în intervalul 1 – 2 octombrie. Mai exact, este vorba despre o avertizare de ploi şi vijelii, dar şi una de vânt puternic. La munte, rafalele de vânt depăşesc 100 km/h.

Cod galben de ploi şi vijelii

În intervalul 1 octombrie, ora 17:00 – 2 octombrie, ora 06:00, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și la munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi noaptea pe arii restrânse și în centrul, sudul și sud-estul țării.

Cod galben de vânt puternic. Rafale de peste 100 de km/h la munte

În intervalul 2 octombrie, ora 06:00 – 2 octombrie, ora 20:00, începând din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Banatului, în Oltenia și în sud-vestul Munteniei, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi pentru intervale scurte de timp local și în est, sud-est și centru.

Prognoză specială pentru Bucureşti

În intervalul 01.10.2022 ORA 17:00 – 02.10.2022 ORA 20:00, cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va crește treptat în intensitate și va atinge în după-amiaza zilei de duminică 45…50 km/h. Temperatura minimă va fi de 15…16 grade, iar cea maximă de 25…27 de grade.

Sursa: observator

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook