Stiri 

Aproape jumătate de milion de șoferi din România trebuie să își preschimbe permise de conducere. Avertismentul polițiștilor pentru cei care nu vor să fie amendați

Aproape jumătate de milion de șoferi din România trebuie să își preschimbe permise de conducere. Avertismentul polițiștilor pentru cei care nu vor să fie amendați

Ştii când îţi expiră permisul de conducere? N-ar fi rău să îl mai scoţi din portofel.  Peste 450 de mii de carnete, emise între decembrie 2012 şi februarie 2013, vor expira în următoarele luni, avertizează poliţiştii. Agenţii de circulaţie spun că întâlnesc periodic şoferi care conduc ilegal şi spun că nu ştiau că le-a expirat permisul.

“Având în vedere numărul mare de documente care vor necesita preschimbare, facem apel la posesorii de permise de conducere aflaţi în această situaţie să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilităţii administrative, prin efectuarea programărilor online pe site-ul www.drpciv.ro, achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, reţeaua de staţii SelfPay, online – ghişeul.ro sau drpciv.ro secţiunea servicii online – plăţi, mandat poştal etc.), pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fişa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plăţii taxei) şi prezentarea la sediu conform programării”, precizează Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat recent, cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.

Permisul de conducere se livrează, prin serviciul de curierat la Poştei Române, la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5 – 15 zile).

Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile. După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la serviciul public comunitar în a cărui competenţă se află acea adresă.

Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, secţiunea servicii online – emitere permis/emitere certificat, menţionează MAI.

Sursa: observator

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook