Stiri 

Târgoviște! Sărbatoare dedicată Zilei Europene a Limbilor! Un super eveniment organizat de Florentin – Profu’ de Română

Târgoviște! Sărbatoare dedicată Zilei Europene a Limbilor! Un super eveniment organizat de Florentin – Profu’ de Română

 

Ziua Europeană a Limbilor va fi sărbătorită și în acest an la Târgoviște! Evenimentul va avea loc sâmbătă, 24 septembrie, în curtea din cadrul Complexului Muzeal Național „Curtea Domnească”. Intrarea va fi liberă.

Cel care se va ocupa de organizarea evenimentului va fi Florentin – Profu’ de română, iar alături îi vor fi colegele sale de la Școala Gimnazială „Dora Dalles” Bucșani, în parteneriat cu profesori de la Universitatea “Valahia” din Târgoviște, departamentul de Litere, și din București, cu diferite activități interactive, concursuri cu premii etc., toate menite să ne facă să aflăm mai multe despre limbile vorbite în Europa.

Astfel, la una dintre activități, elevii vor urmări mesaje video concepute special pentru ei de persoane de pe întregul continent, iar ei vor trebui să ghicească limba în care se vorbește. După încheierea evenimentului, se va efectua o vizită la câteva dintre obiectivele turistice din Târgoviște, dar se va merge și la un ceai pe Centrul Vechi, un prilej bun de socializare.

„Nu puteam sărbători altundeva decât într-un loc reprezentativ pentru orașul Târgoviște, la Curtea Domnească, la umbra Turnului Chindiei, care preț de o oră va fi un Turn Babel al Europei. Mai mult, Complexul Național Muzeal “Curtea Domnească”, partenerii noștri, pun la dispoziție INTRAREA GRATUITĂ pentru toți participanții la activitate, astfel că, la final, vom vizita Turnul și ruinele.

La sfârșit, putem merge împreună să vizităm câteva dintre obiectivele turistice din Târgoviște și să bem un ceai pe Centrul Vechi, prilej bun pentru socializare”, ne-a transmis Florentin – Profu’ de română (Florentin Gheorghe).

Instituită în anul 2001, Ziua Europeană a Limbilor este sărbătorită anual pe 26 septembrie, fiind dedicată diversităţii culturale şi lingvistice. Sunt organizate sute de evenimente în toată Europa, care adună anual milioane de oameni: spectacole, concerte, jocuri muzicale, cursuri de limbi străine, conferinţe.

Sursa www.dbonline.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook