Local 

POLIȚIȘTII DIN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA, PREGĂTIȚI ÎN DOMENIUL DROGURILOR DE CĂTRE AGENȚIA NAȚIONALĂ ANTIDROG

POLIȚIȘTII DIN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA, PREGĂTIȚI ÎN DOMENIUL DROGURILOR DE CĂTRE AGENȚIA NAȚIONALĂ ANTIDROG

 În perioada 19 – 23 de mai mult de 23 septembrie 2009 cursurile de formare în domeniul drogurilor, organizate de Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dâmbovița și Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița. 

Cursurile sunt activități specifice în  Planul de acțiune în domeniul drogurior pentru județul Dâmbovița 2022 – 2026 , cu scopul de a contribui la dezvoltarea rețelei locale de profesie cu atribuții în domeniu.

Tematica abordată în cadrul celor 40 de ore de curs vizează o gamă largă de subiecte ce cuprind:

  • cunoașterea fenomenului consumului și traficului de droguri în România, precum și tendințele înregistrate pe piața drogurilor;

  • familiarizarea cu efectele principalelor categorii de substanțe de abuz;

  • modalități de recunoaștere a consumatorilor și de comunicare specifică în scopul direcționării acestora către serviciile de suport pentru consumatori existente în comunitate;

  • recunoașterea factorilor de risc și de protecție în consum;

  • modalități concrete de modificare a influenței acestora asupra consumatorilor.

Sesiunile de formare destinate polițiștilor sunt susținute de formatori acreditați din cadrul Agenției Naționale Antidrog, cu avizul Centrului Național de Formare în Domeniul Drogurilor, și rezultatul unei cooperări constante și eficiente de-a lungul timpului între Agenția Națională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare. și Consiliere Antidrog Dâmbovița și Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița.

CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ŞI CONSILIERE ANTIDROG DÂMBOVIŢA

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook