Politic 

Statul ar putea da bani românilor ca să cumpere becuri cu LED

Statul ar putea da bani românilor ca să cumpere becuri cu LED

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că este posibil ca în programul “Rabla pentru electrocasnice” să fie introduse şi becurile cu LED. El a fost întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă au fost decise în coaliţia de guvernare măsuri pentru reducerea consumului de energie la consumatorii casnici, notează Agerpres.

“Din fonduri europene, ştiţi că avem acel program rabla la electrocasnice. Din punctul meu de vedere, acolo este consumul cel mai mare într-o gospodărie – la maşina de spălat… Se caută tehnic cum să se încadreze, nu e un program separat pentru becuri. Din fonduri europene, noi avem acces, România, la aceste proiecte de schimbare a electrocasnicelor, să fie un consum mai mic, a becurilor, mai nou, dacă sunt o prioritate. Am cerut şi eu să vedem exact cât reprezintă consumul becurilor într-o gospodărie. Totuşi, când luăm decizii, să avem toate informaţiile”, a spus liderul PSD.

A adăugat că după ce se vor lămuri cât reprezintă consumul becurilor într-o gospodărie, liderii coaliţiei vor decide dacă le introduc sau nu în programul “Rabla pentru electrocasnice”.

Fondurile necesare ar putea veni de la UE

“Nu e un lucru rău să venim cu becuri cu led, dimpotrivă, e un lucru bun, dar să vedem cum îl încadrăm – nu pe efortul bugetar intern, avem acest program deja aprobat de către Comisie -, să îl extindem şi pentru acest domeniu. Mi-ar plăcea mult să luăm becuri româneşti. Ne uitam aseară şi noi, cred că sunt cele mai ieftine. Erau vreo 16 lei, nu? 12 lei”, a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă vor fi înlocuite becurile şi în Palatul Parlamentului, Ciolacu a precizat:“După cum bine ştiţi, nu mă ocup chiar să cumpăr şi becurile din Parlament, dar dacă este nevoie, o să mă implic. Categoric vom accesa, în cazul în care se pot accesa astfel de fonduri”.

Sursa: Observator

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook