Educatie 

Sorin Cîmpeanu, declarație controversată: Mulți dintre noi am făcut performanță învățând în școli cu toaletă în curte

Sorin Cîmpeanu, declarație controversată: Mulți dintre noi am făcut performanță învățând în școli cu toaletă în curte

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri, în şedinţa de Guvern, despre problema toaletelor din curtea şcolilor, că este “o problemă exagerată” şi că “trebuie să înţelegem că nu are legătură toaleta în curte de calitatea educaţiei”“Din moment ce mulţi dintre noi am făcut performanţă învăţând în acest şcoli, cred că este o dovadă”, a mai spus ministrul, care a promis că îi va trimite premierului planul privind rezolvarea acestui aspect mult mai devreme decât termenul dat de Nicolae Ciucă, la sfârşitul acestui an, notează News.ro.

“Planul pe care l-aţi cerut pentru conformitatea grupurilor sanitare, în şcoli, ştiind că în urmă cu 3 sau 4 ani erau peste 2.000 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme iar dacă autorităţile locale vor folosi finanţarea acordată prin bugetul Ministerului Educaţiei vom rămâne cu 100 de şcoli şi este vorba de şcoli mici, am încredere că în doi ani nu va mai exista nicio şcoală în România. Încrederea se va transpune într-un plan concret de acţiune pe care vi-l vom prezenta, domnule prim-ministru, cum aţi cerut, nu până la sfârşitul anului ci îmi place să cred că o să îl prezentăm mult mai devreme şi mă angajez să îl prezentăm mult mai devreme”, a spus ministrul Educaţiei.

Toaletele în curtea școlilor, o problemă exagerată

Ministrul a ţinut să precizeze: “Este o problemă exagerată şi este legată de foarte multe ori de calitatea educaţiei”.

“Este o problemă importantă, trebuie rezolvată, dar trebuie să înţelegem că nu are legătură toaleta în curte de calitatea educaţiei. Din moment ce mulţi dintre noi am făcut performanţă învăţând în acest şcoli, cred că este o dovadă, dar ea trebuie rezolvată şi va fi rezolvată”, a mai spus Cîmpeanu.

Premierul Nicolae Ciucă  le-a dat termen, marţi, miniştrilor Sorin Cîmpeanu şi Lucian Bode, până la sfârşitul acestui an, să vină cu planul privind rezolvarea toaletelor din curţile şcolilor, el afirmând că nu admite niciun fel de scuză.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, la rândul lui, că anul trecut două treimi din bugetul Ministerului Educaţiei alocat pentru conformarea toaletor din curţile şcolilor s-au întors la bugetul de stat, pentru că autorităţile locale nu au folosit această linie de finanţare.

Sursa:observatornews.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook