Divertisment 

Faimosul tren Orient Express a ajuns în România. Prima oprire, gara regală din Sinaia

Faimosul tren Orient Express a ajuns în România. Prima oprire, gara regală din Sinaia

Legendarul Orient Express a poposit, din nou, în România! Prima oprire, gara regală din Sinaia. Trenul, cu o istorie de aproape 140 de ani în spate, îşi reia astfel călătoria după doi ani de pauză din cauza pandemiei. Din motive de siguranţă, pe teritoriul României, trenul de lux este pus în mişcare de două locomotive.

Ioan Banea, pensionar: Am venit din Sibiu, special pentru Orient Express, pe care îl întâmpin de opt ani. 

Ioan Banea are 70 de ani şi a fost coordonator al societăţii care s-a ocupat de troleibuze şi tramvaie, în Sibiu. Peronul din Sinaia a fost însă plin de nostalgici. Trenul circulă între Paris şi Istanbul şi are 15 vagoane, care mai de care mai cochete.

Ignazio Maxia, coordonator bar: Bine ați venit în vagonul de bar. E cel mai nou vagon din garnitură, e din 1931. Aici avem pianul, avem un pianist care cântă în bar întreaga zi și noaptea, până la ultimul client

Imaginile arată unul din barurile de pe Orient Express. Călătorii se pot bucura, acolo, de muzică de pian live, de un cocktail sau de o partidă de șah. Următorul vagon e unul dintre vagoanele restaurant din garnitura Orient Express, pregătit pentru sosirea călătorilor.

O călătorie cu Orient Express costă între 5.000 și 120 de mii de euro. Cel mai scump e apartamentul cu dormitor dublu și baie privată.

Trenul are inclusiv un magazin de bijuterii. Iar experiența e una aparte, chiar şi pentru personal.

Ștefano Sgambellone, coordonatori stewarzi: Pentru noi, cred, chiar dacă suntem zilnic în tren, fiecare zi e diferită. În fiecare zi e ca-n prima zi când ne-am urcat la bordul acestui tren. 

Orient Express a fost tractat, în România, de două locomotive Diesel.

Sursa:observatornews.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook