Stiri 

Mii de căţei salvaţi dintr-un laborator pentru experimente. Compania este acuzată de acte de cruzime împotriva animalelor

Mii de căţei salvaţi dintr-un laborator pentru experimente. Compania este acuzată de acte de cruzime împotriva animalelor

Aproape 4.000 de căţei rasa beagle caută adăpost după ce au fost implicaţi în una dintre cele mai mari misiuni de salvare de animale, din Statele Unite ale Americii, potrivit BBC.

Câinii erau crescuți într-o unitate din Virginia, care apoi i-a vândut laboratoarelor pentru experimente. Compania a fost acum închisă din cauza încălcării drepturilor animalelor, iar organizațiile caritabile au misiunea de a le găsi căteilor o casă.

Unitatea de reproducere din Cumberland, deținută de compania Envigo RMS, a fost dat în judecată în mai de către Departamentul de Justiție al SUA, care a acuzat-o de multiple acte de cruzime împotriva animalelor.

Câinii trăiau în condiţii precare

Inspectorii au descoperit că unii câini erau uciși în loc să primească îngrijiri veterinare pentru afecțiuni care puteau fi tratate cu ușurință. De asemenea, erau hrăniți cu alimente care conțineau larve, mucegai și fecale. Într-un caz, 25 de pui au murit din cauza expunerii la frig.

În urma procesului, compania a negat acuzațiile, însă a anunțat că închide unitatea respectivă și plasează câinii la organizația de caritate pentru drepturile animalelor Humane Society, a raportat CBS News.

Sursa: Observator

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook