Stiri 

Curţi inundate în urma unei ploi torenţiale, în Constanța. Mai multe localităţi, sub cod portocaliu de furtuni 

Curţi inundate în urma unei ploi torenţiale, în Constanța. Mai multe localităţi, sub cod portocaliu de furtuni

La Valul lui Traian s-au înregistrat peste 50 de litri pe metru pătrat, apa pe străzi având câţiva zeci de centimetri. Mai multe localităţi se află sub cod portocaliu de furtuni.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a fost solicitat să intervină, duminică, după ce cinci curţi din comuna Valul lui Traian au fost inundate.

De asemenea, tot în Valul lui Traian, un copac şi un stâlp au căzut.

Potrivit Meteoplus, în zonă s-au înregistrat peste 50 de litri pe metru pătrat, iar potrivit fotografiilor postate pe reţelele de socializare, apa pe străzi a ajuns să aibă câţiva zeci de metri.

Tot în judeţul Constanţa, un copac a căzut pe drumul către Autostrada A2.

De asemenea, a mai fost inundată o curte din localitatea Topraisar.

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis un cod portocaliu valabil pentru localităţile constănţene: Năvodari, Ovidiu, Murfatlar, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Lumina, Negru Vodă, Topraisar, 23 August, Castelu, Poarta Albă, Limanu, Albeşti, Amzacea, Pecineaga, Mereni, Comana, Bărăganu. Potrivit avertizării, se vor înregistra averse torenţiale ce vor depăşi local 35 – 40 de litri pe metru pătrat, frecvente descărcări electrice, grindină, intensficări de scurtă durată ale vântului.

Copac căzut pe o maşină în mişcare, în Tulcea. Nicio persoană nu a fost rănită, iar trei gospodării şi o casă au fost inundate

Un copac a căzut, duminică după-amiază, pe o maşină aflată în mişcare în judeţul Tulcea, fără a fi vreo persoană rănită. De asemenea, trei gospodării şi o casă au fost inundate în urma unei ploi torenţiale.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a transmis că, în urma avertizării de cod roşu emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, pompierii au intervenit, duminică, pentru îndepărtarea unui trunchi de copac căzut pe pe DN 22 – E87 la intersecţia cu localitatea Turcoaia.

În cădere, acesta a surprins un autoturism ce se afla în mişcare. Persoanele aflate în autoturism nu au suferit vătămări corporale”, a precizat ISU Tulcea.

De asemenea, pompierii tulceni au intervenit şi pe drumul judeţean 222C, între localităţile Malcoci şi Nufăru pentru eliberarea carosabilului de un copac căzut după ce a fost lovit de un trăsnet.

În acest moment, cele două porţiuni de drum sunt redate circulaţiei.

Totodată, în urma precipitaţiilor căzute, pompierii din cadrul Staţiei de Pompieri Babadag intervin pentru scoaterea apei din trei gospodării ce au fost inundate în localitatea Turda. Locuinţele nu au fost afectate, doar curţile şi grădinile.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină în localitatea Colina la o casă ce a fost inundată.

Sursa:stirileprotv.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook