Eveniment Stiri 

Şeful Poliţiei din Târgovişte este cercetat după ce cinci oameni ai legii au fost agresați de participanții la înmormăntarea fetiței de 13 ani

Şeful Poliţiei din Târgovişte este cercetat după ce cinci oameni ai legii au fost agresați de participanții la înmormăntarea fetiței de 13 ani

Şeful Poliţiei Târgovişte, şeful Biroului de Ordine Publică şi alţi doi poliţişti cu funcţii de execuţie sunt cercetaţi, în urma anchetei Direcţiei Control Intern şi Direcţiei de Ordine Publică a IGPR care a fost dispusă după incidentul petrecut la o înmormântare, unde cinci oameni ai legii au fost agresați de participanți.

„Având în vedere evenimentul înregistrat la data de 12 iulie, în Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, o echipă mixtă din cadrul IGPR şi IGJR a evaluat modul de pregătire, organizare şi conducere a misiunii. În urma analizei, au fost identificate aspecte privind o gestionare defectuoasă a dispozitivului instituit la nivelul Poliţiei Municipiului Târgovişte”, informează un comunicat al Poliţiei Române, transmis, luni, AGERPRES.

Şeful Poliţiei Române, chestor principal Benone-Marian Matei, a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de şeful Poliţiei Municipiului Târgovişte, şeful Biroului de Ordine Publică şi alţi doi poliţişti, cu funcţii de execuţie, precizează sursa citată.

„De asemenea, în cauză a fost dispusă declanşarea unei cercetări administrative, cu referire la posibile pagube materiale cauzate de avarierea unei autospeciale şi folosirea armamentului din dotare. În subsidiar, au fost constituite două dosare penale, întocmite sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv purtare abuzivă, în care unitatea de parchet competentă desfăşoară cercetări”, explică IGPR.

În urma verificărilor efectuate la Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie Dâmboviţa, au fost dispuse măsuri în sarcina comenzii unităţii, cu privire la respectarea întocmai a fluxului informaţional şi intensificarea cooperării cu celelalte structuri teritoriale, în scopul cunoaşterii în dinamică a situaţiei operative şi a anticipării şi prevenirii unor astfel de situaţii pe viitor.

Cinci polițiști au fost agresați la înmormântare

Săptămâna trecută, cinci poliţişti au fost agresaţi în timpul scandalului produs la înmormântarea unei adolescente decedate în urma unui accident rutier. Poliţiştii au interzis accesul cortegiului funerar pe strada pe care locuieşte şoferul care a ucis-o pe copilă.

Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 33 şi 46 de ani, au fost reţinuţi în urma scandalului produs la înmormântarea unei fete de 13 ani care a decedat în urma unui accident rutier.

Cei trei sunt cercetaţi pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce i-au agresat pe cei cinci poliţişti.

Accidentul a avut loc în seara zilei de 7 iulie, în Târgovişte, când un şofer în vârstă de 22 de ani a lovit mortal o fată de 13 ani care traversa strada pe trecerea pentru pietoni.

Sursa: Digi24

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook