Stiri 

Doliu in lumea teatrului romanesc.A murit actorul Valentin Uritescu

Doliu în lumea teatrului și filmului românesc. Îndrăgitul actor Valentin Uritescu a încetat din viață. Pe 4 iunie, maestrul împlinise vârsta de 81 de ani. Valentin Uritescu a fost un actor român de televiziune, teatru și film. A absolvit în 1963 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (IATC) din București, la clasa profesorului Constantin Moruzan.

A murit Valentin Uritescu

Este vestea tristă a zilei! Actorul Valentin Uritescu a plecat dintre noi. cu o experienţă de peste 50 de ani în teatru şi film, maestrul a dat viaţă unor roluri pe cât de diversificate, pe atât de ofertante precum Sergentul Şaptefraţi din serialul TV “Lumini şi umbre” semnat de Andrei Blaier, personaj continuat ulterior în “Noi, cei din linia întâi” în regia lui Sergiu Nicolaescu, Vasile din “Concurs” (regia Dan Piţa), Dr. Marcu în “Cel mai iubit dintre pământeni” (regia Şerban Marinescu).

Născut la 4 iunie 1941, în comuna Vinerea, judeţul Alba, Valentin Uritescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică “I. L. Caragiale” din Bucureşti (1963), după care a fost angajat la Teatrul “M. Filotti” din Brăila (1963-1968).

De-a lungul carierei sale, actorul a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ (1968-1980), precum şi la Teatrul Bulandra din Bucureşti (1981-1990), potrivit volumului “1234 cineaşti români” (Editura Ştiinţifică, Bucureşti, 1996) şi www.cinemagia.ro.

 

Sursa:fresh24.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook