Sport Stiri 

Edi Iordănescu rămâne selecționer, deși suporterii i-au cerut demisia. Burleanu: Nu putem accepta mediocritatea în teren

Edi Iordănescu rămâne selecționer, deși suporterii i-au cerut demisia. Burleanu: Nu putem accepta mediocritatea în teren

Burleanu și Iordănescu țin de un tricou la semnarea contractului de selecționer.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, joi, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al FRF, că a avut o discuţie cu selecţionerul Edward Iordănescu în urma căreia a decis ca acesta să continue la conducerea echipei naţionale a României.

„Federaţia Română de Fotbal a respectat toate contractele pe care le-a avut cu selecţionerii echipei naţionale şi toate deciziile au fost luate în urma unor analize ample la nivelul Comisiei Tehnice a FRF. Traversăm unul dintre cele mai dificile momente din ultimii 10 ani, la nivelul primei reprezentative. Nu putem accepta mediocritatea în teren, niciodată nu se va întâmpla acest lucru. Ne-am aşteptat şi ne-am dorit rezultate mult mai rapide în urma performanţelor jucătorilor de U21 din 2019 şi din 2021 sau să continuăm succesul calificării la EURO 2016. Din păcate, aceste meciuri au arătat nivelul nostru de astăzi şi că suntem departe de ţinta stabilită. Dar ştim totodată că cei mai mulţi dintre jucători îşi doresc să facă performanţă în tricoul echipei naţionale şi să aducă bucurii suporterilor noştri, alături de staff-ul tehnic. Am avut o discuţie cu Edward Iordănescu şi am decis să continuăm colaborarea. Cred cu tărie că echipa naţională trebuie să fie pentru orice fotbalist român apogeul profesional, să fie întotdeauna o prioritate pentru el! Cu mult mai multă muncă şi sacrificii vom putea să construim din nou o echipă cu şanse reale de calificare la turneele finale”, a spus Burleanu.

La rândul său, directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă, a declarat: „Suntem într-un moment greu pentru fotbalul românesc. Putem spune că nu mai este vorba de un accident. Am schimbat selecţionerii, însă rezultatele nu sunt mai bune, ba din contră, aş putea spune. De data aceasta nu vom mai interveni la nivelul băncii tehnice. E momentul să privim adevărul, chiar dacă nu ne place, şi să luăm nişte decizii tehnice ferme! Vom analiza bine această perioadă FIFA, una mai lungă decât de obicei, cu patru meciuri. Considerăm că ar trebui să fie o onoare să reprezinţi o ţară întreagă pentru oricine! Edward Iordănescu are parte de toată încrederea noastră şi are misiunea de a reclădi Echipa Naţională. Îi vom oferi tot sprijinul”.

Suporterii primei reprezentative a României au cerut demisia selecţionerului Edward Iordănescu şi preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, la finalul partidei pierdute cu Muntenegru, scor 0-3, în Liga Naţiunilor. La conferinţa de presă de după meci, selecţionerul Edward Iordănescu afirmase că va face o analiză împreună cu oficialii din conducerea FRF şi în funcţie de concluzii îşi poate asuma şi demisia din funcţie.

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de selecţionata Muntenegrului cu scorul de 3-0 (1-0), marţi seara, pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Capitală, într-un meci din Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor la fotbal, potrivit Agerpres.

România, care ocupă utimul loc în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor, are în mandatul lui Edward Iordănescu o victorie, un egal şi patru înfrângeri.

Sursa:Digi24

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook