Stiri 

Cum se frauda examenul de permis auto la Brașov: un candidat fals șoptea răspunsurile pentru cel puțin 2500 de euro de om

Cum se frauda examenul de permis auto la Brașov: un candidat fals șoptea răspunsurile pentru cel puțin 2500 de euro de om

Mașină de poliție în misiune
O metodă elaborată de fraudare a examenului de permis auto a fost descoperită la Brașov, ea derulându-se în perioada 2013-2020.

Din materialul de urmărire penală administrat în cauză au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013 – 2020, persoane fără calitate specială, cu sprijinul mai multor școli de șoferi, dar și cu sprijinul unei persoane fără calitate specială, contra unor sume de bani, își stabileau reședința pe o perioadă de un an în județul Brașov, cu scopul de a parcurge cursurile unor școli de șoferi, ulterior acestui fapt să poată participa la proba scrisă pentru a obține permisul de conducere în mod fraudulos.

Mai exact, în ziua derulării probei teoretice la examenul propriu–zis, era prezent un candidat fals, înscris legal, iar care pe timpul examenului teoretic, le comunica candidaților răspunsurile corecte.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, fals intelectual, cumparare de influență și trafic de influență, în legătură cu obținerea permiselor de conducere auto.

În cauză, pentru un număr de 6 suspecți, au fost emise ordonanțe de reținere de către procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov pe o perioadă de 24 de ore.

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook