Sport 

Roland Garros 2022: Simona Halep a suferit un atac de panică în timpul partidei cu Zheng. “Mi-a fost greu după meci”

Roland Garros 2022: Simona Halep a suferit un atac de panică în timpul partidei cu Zheng. “Mi-a fost greu după meci”

Simona Halep, 30 de ani, locul 19 WTA, a declarat că a suferit un atac de panică în timpul meciului pierdut în fața chinezoaicei Qinwen Zheng, cu 2-6, 6-2, 6-1, joi, în turul al doilea al turneului Roland Garros.

Fostul lider mondial a solicitat intervenția medicului în setul al treilea al partidei de la Paris şi a acuzat vizibile probleme respiratorii.

″A fost doar un atac de panică, se mai întâmplă″⁣, a declarat după meci fosta campioană de la Roland Garros (2018).

″Nu am ştiut ce să fac, pentru că nu le am des. Nu înţeleg de ce s-a întâmplat, deoarece conduceam şi jucam bine. Mi-am pierdut cumpătul, nu mă puteam concentra. Mi-a fost greu după meci, însă acum sunt bine. Mi-am revenit şi mi-am învăţat lecţia după acest episod. Nu a fost nimic periculos, după părerea mea″⁣, a mai spus Simona Halep.

Românca a concluzionat că, probabil, a pus prea multă presiune pe ea şi din acest motiv a avut reacţia aceasta: “Este doar un meci de tenis, aşa că trebuie să îl tratez mai relaxată. Probabil am pus prea multă presiune pe mine, deoarece doream foarte mult să joc bine. Mă simt bine, mă antrenez, muncesc din greu. Însă nu mi-a ieşit şi probabil m-am panicat un pic gândind prea mult la astea”.

″Asta este, s-a întâmplat, trebuie să accept acest lucru. E ceva normal, toate lumea are atacuri de panică. Va fi mai bine data viitoare, cu siguranţă. Nu mi se întâmplă de obicei aceste lucruri, aşa că a fost ceva nou pentru mine″⁣, a adăugat Halep.

Probleme fizice și emoționale în ultimul an și jumătate

În cursul nopții, constănțeanca a revenit cu o postare pe Instagram în care a precizat că ultimele 18 luni au fost foarte dificile din punct de vedere fizic şi emoţional.

″Salutare tuturor! Vă scriu aceste cuvinte deoarece simt nevoia să le împărtăşesc cu cei cărora le pasă. Ca de obicei, am simţit o mare susţinere din partea fanilor mei şi aş vrea să vă mulţumesc tuturor! (…) În general nu sunt o persoană dramatică şi sper că nici nu voi arăta ca una prin aceste cuvinte. Ultimele 18 luni au fost foarte dificile, din punct de vedere emoţional şi fizic. După ce am pierdut la Doha (4-6, 3-6 cu Caroline Garcia, în februarie), mesajul meu către oamenii apropiaţi a fost că nu mai pot să continui, că am terminat cu tenisul. Însă, cumva am reaprins focul şi am început din nou să simt dragostea faţă de tenis, a decis să muncesc din greu şi să fac schimbări semnificative. Sunt mândră de mine pentru ce am reuşit în ultima vreme. Am făcut asta doar cu ajutorul lui Patrick (Mouratoglou) şi vreau să îi mulţumesc că a fost alături de mine″⁣, a transmis Simona Halep.

″Rezultatele sunt dificile, bineînţeles, pentru că aşteptările sunt mari. Sunt câştigătoare de Mare Şlem, fost număr unu mondial şi toată lumea se aşteaptă să câştig. Însă nimic nu trebuie luat de-a gata. Pentru a putea escalada cel mai înalt munte din tenis din nou am nevoie de timp şi de multă muncă. Nu există în personalitatea mea să renunţ, aşa că mâine este o nouă zi şi voi fi pregătită să o iau de la capăt! Apropo, acum ştiu cum e să ai un atac de panică; nu e uşor de gestionat, dar l-am depăşit şi zâmbesc din nou!″⁣, a concluzionat fosta campioană de la Roland Garros şi Wimbledon.

Sursa: ProTv sport

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook