Eveniment 

 Panică și fum dens la metrou, la Piața Romană. Pompieri: Incendiul a fost stins, călătorii au fost evacuați prin tunel

 Panică și fum dens la metrou, la Piața Romană. Pompieri: Incendiul a fost stins, călătorii au fost evacuați prin tunel

metrou piata romana

A fost panică la metrou marți dimineață, după ce un tren de călători a rămas blocat în subteran, iar un fum înecăcios a invadat unul dintre vagoane. Metrorex a spus că a fost o defecțiune tehnică. A fost nevoie de intervenția pompierilor, care i-au evacuat, rând pe rând, pe oameni direct pe șine, i-au condus prin tunel și apoi i-au scos la suprafață. Alte câteva sute de călători au fost evacuate din stațiile învecinate – Piața Universității și Piața Victoriei. Planul roșu a fost declanșat imediat, zeci de autospeciale de intervenție, echipaje SMURD și ambulanțe au ajuns în zonă, iar 25 de călători au avut nevoie de îngrijiri medicale. Doi au ajuns la spital.

Traficul rutier, restricționat între Universitate și Romană

ACTUALIZARE 10.10. Traficul rutier este restricţionat între Piaţa Universităţii şi Piaţa Romană, ambele sensuri de deplasare şi pe bulevardul Lascăr Catargiu, dinspre Piaţa Victoriei către Piaţa Romană, pentru a permite intervenţia pompierilor la metrou.

“Având în vedere intervenţia pompierilor la staţia de metrou Piaţa Romană, Brigada Rutieră recomandă participanţilor la trafic să evite zona, să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri şi să circule cu prudenţă”, informează Brigada Rutieră.

De asemenea, au fost aplicate restricţii de trafic şi din intersecţiile apropiate, pe străzile ce converg către bulevardul Gheorghe Magheru.

172 de persoane evacuate din garnitura de metrou defectă, 25 au avut nevoie de îngrijiri medicale

ACTUALIZARE 10.00 172 de persoane au fost evacuate din garnitura de metrou la care s-a produs un incendiu la Piaţa Romană, a declarat şeful DSU, Raed Arafat.

El a adăugat că, dintre acestea, 25 de persoane au fost asistate medical.

“Incendiul a avut loc în tunel, motiv pentru care au trebuit să intervină pompierii şi să evacueze persoanele respective după întreruperea curentului la şinele metroului. La acest moment, toate persoanele sunt evacuate, din fericire nu sunt victime “, a declarat Arafat.

El a precizat că au fost persoane care au fost asistate de echipajele SMURD înainte de a ieşi de la metrou, persoane care au fost expuse la fum sau persoane care au suferit atac de panică.

Pompieri: Incendiul a fost stins

ACTUALIZARE 9.40. Pompierii ISU București au transmis că incendiul manifestat la carcasa unei linii de metrou a fost stins.

Toți călătorii din garnitura afectată au fost evacuați din tunel către peron.

Evenimentul de la metrou a dus la haos în transportul din subteran. Trei stații de metrou sunt afectate, trenurile de metrou nu circulă pe ruta Piața Universității – Piața Romană – Piața Victoriei.

Oamenii care au ieșit la suprafață au încercat să găsească alte mijloace de transport.

În zonă sunt instituite restricții de circulație, banda 1 de circulație între Universitate și Romană este blocată. Polițiștii rutieri încearcă să-i îndrume pe călători.

Metrorex: Călătorii din trenul defect au forțat deschiderea ușilor, așa că trenul s-a blocat în tunel

ACTUALIZARE 9.35. Ca urmare a defecțiunii tehnice cu degajare de fum din Piața Romană, echipele Metrorex au apelat conform procedurilor la instituțiile abilitate pentru verificare și acordare de sprijin în caz de nevoie, a comunicat compania.

Călătorii aflați în trenul defect au forțat deschiderea ușilor, ceea ce a dus la blocarea trenului în tunel și deconectarea de la energia electrică a acestuia, afirmă Metrorex.

Potrivit Metrorex, pasagerii aflați în trenul defect “nu au fost puși în niciun moment în pericol, iar ca urmare a situației create, aceștia vor fi debarcați prin tunel”.

Circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate, iar între stațiile Universitate și Piața Victoriei nu se circulă. Sunt timpi foarte mari de așteptare.

Metrorex: Incendiu, dar fără flacără deschisă

ACTUALIZARE 9.25. Metrorex a precizat că este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecțiune tehnică. Nu există flacără deschisă, doar degajări de fum, potrivit companiei.

Metroul este pe tunel, la o distanță de aproximativ 20-30 de metri de peron.

A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică.

Călătorii sunt evacuați.


Știrea inițială:

Alarma s-a dat în urmă în jurul orei 8.30. Oamenii au reclamat că în stația Piața Romană sunt degajări mari de fum.

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că nu este un incendiu, doar miros de fum. Planul roșu activat pentru astfel de situații a fost dezactivat.

Nu sunt victime.

La fața locului acționează opt autospeciale de stingere, SMURD și echipaje de la Detașamentul Special de Salvatori.

Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona stațiilor de metrou Romană, Universitate și Piața Victoriei.

Sursă:Digi24

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook