Local 

Instructor de dans din Gaesti arestat preventiv dupa ce a fost acuzat ca a agresat sexual o eleva de 14 ani

Instructor de dans din Gaesti arestat preventiv dupa ce a fost acuzat ca a agresat sexual o eleva de 14 ani

ȘOC LA GĂEȘTI ! Instructorul de dans Ene Nicoale de la Casa de Cultură Găești a fost arestat preveniitiv sub acuzații extrem de grave! Polițiștii îl acuză că ar fi abuzat sexual o elevă de-a sa , de la dansuri populare, în vârstă de doar 14 ani. Iată comunicatul Poliției!

“La data de 12 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, au realizat probatoriul privind săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută de art. 219 din Codul Penal, de către un bărbat, în vârsta de 65 de ani, din orașul respectiv.

Bărbatul este bănuit că, în luna aprilie a.c., în calitate de instructor de dans, ar fi agresat sexual o minoră, în vârstă de 14 ani.

Pe parcursul acestei zile, bănuitul a fost prezentat Judecătoriei Găești, față de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Dâmbovița.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca, la finalizarea acestora să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.” a transmis Poliția Dâmbovița

Conducerea Casei de Cultură din Găești a luat măsuri încă de când a aflat despre acest incident și l-a suspendat din funcție pe individ.

Am luat act de măsura arestului preventiv pentru unul dintre salariații Casei de Cultură ”Dumitru Stanciu” Găești. Înțelegând că dosarul penal este într-o fază de urmărire penală, care nu implică sub nicio formă, în acest moment, nerespectarea prezumției de nevinovăție, dorim să comunicăm următoarele:

– Contractul respectivului salariat al Casei de Cultură ”Dumitru Stanciu” a fost suspendat încă de la apariția informațiilor privind existența dosarului penal, tocmai pentru a permite organelor de cercetare penală să efectueze verificări, în conformitate cu prevederile legii.

– Suntem, la rândul nostru, profund șocați și intrigați, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un salariat cu o experiență de peste 40 de ani în domeniul cultural-educativ, cu rezultate de palmares la concursuri și festivaluri naționale și internaționale și cu o conduită morală și familială fără cusur. Avem încredere că justiția va aduce, cu profesionalism, adevărul la suprafață.

– Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu” organizează cercuri atât pentru adulți, cât și pentru copii și adolescenți și este intolerabil ca în interiorul instituției artiștii amatori să nu se simtă în siguranță. Tocmai de aceea, au fost dispuse o serie de măsuri, printre care interzicerea accesului copiilor în birourile instructorilor, accesul artiștilor amatori înscriși la cercurile instituției doar în spațiile de repetiții, prezența a cel puțin două persoane la fiecare repetiție, supravegherea video a tuturor spațiilor instituției, imediat cum acest lucru va fi posibil din punct de vedere tehnic.

– Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu” își continuă activitatea în aceiași parametri, încercând să ofere comunității locale evenimente de cea mai bună calitate.” a transmis conducerea Casei de Cultură din Găești

 

Sursa:exclusivdb.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook