Extern 

“Discursul Regelui”. Pentru prima dată în ultimii 59 de ani, Regina Elisabeta a II-a nu a venit în faţa Parlamentului: prinţul Charles i-a ţinut locul

“Discursul Regelui”. Pentru prima dată în ultimii 59 de ani, Regina Elisabeta a II-a nu a venit în faţa Parlamentului: prinţul Charles i-a ţinut locul

 

Pentru prima dată în ultimii 59 de ani, Regina Elisabeta a II-a nu a rostit discursul tradiţional din Parlamentul britanic. Problemele de sănătate nu i-au permis. În locul ei a luat cuvântul prinţul Charles, cel care îi va urma pe tron.

Coroana Imperiului Britanic a fost adusă azi la Palatul Westminster fără purtătorul de drept. Pentru prima dată în ultimii 59 de ani, Regina Elisabeta a II-a a lipsit de la Deschiderea de stat a Parlamentului Britanic. Nu şi-a revenit complet după ce în luna februarie a fost bolnavă de COVID-19.  Se mişcă greu şi s-a zvonit ca ar folosi cărucior cu rotile. În locul ei, în Parlament a mers cel care îi va urma pe tron – prinţul Charles.

Vizibil emoţionat, prinţul Charles a luat loc în locul mamei pe un scaun ceremonial pe care stătea, de regulă tatăl lui, prinţul Philip, când o însoţea pe regină la discursuri. I-au fost alături soţia sa, Camilla, şi fiul său, prinţul William. Le-a vorbit parlamentarilor despre cele mai importante proiecte pe care guvernul condus de Boris Johnson le are de îndeplinit în acest an. “Prioritatea guvernului Majestăţii sale este să crească şi să întărească economia şi să ajute la scăderea costului vieţii de zi cu zi pentru oamenii de rând”, a declarat Prinţul Charles.

Sursa:Observatornews

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook