Local 

Șanțul Cetății și Valul Cetății vor fi amenajate

Șanțul Cetății și Valul Cetății vor fi amenajate

 Vizită pe amplasament ca primă etapă în vederea realizării proiectului tehnic care vizează una dintre cele mai importante și spectaculoase investiții din istoria municipiului Târgoviște, respectiv „Valorificarea și Amenajarea Peisagistică a Șanțului și a Valului Cetății”!
✅Intervențiile au în vedere o suprafață de aproximativ 61.000 mp. și presupun, în linii mari, amenajarea și valorificarea peisagistică integrală a obiectivului de investiții, realizarea de rețele de utilități, camere de supraveghere video, vitrine de expunere, sisteme de prezentare audio-video, ecologizarea tuturor sectoarelor, demolarea tuturor construcțiilor parazitare, etc.
✅Totodată, investiția presupune realizarea de alei pietonale și piste de biciclete de-a lungul întregului traseu, dar și mobilier urban specific sau locuri de joacă tematice, cu accent în plus pe amenajarea spațiilor verzi generoase existente.
✅Obiectivul specific al proiectului, în valoare de aproximativ 18.000.000 de euro și finanțat din fonduri europene, constă în promovarea dezvoltării integrate a patrimoniului cultural prin punerea în valoare a potențialului turistic al obiectivului de patrimoniu – Șanțul și Valul Cetății Târgoviștei, precum și creșterea numărului de turiști și plasarea hotărâtă a municipiului Târgoviște pe harta turismului național și internațional. – a precizat Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook