Extern 

Avertismentul unei mame după ce fetița sa de 11 luni a fost ucisă de un virus contractat la joacă. GALERIE FOTO

Avertismentul unei mame după ce fetița sa de 11 luni a fost ucisă de un virus contractat la joacă. GALERIE FOTO

Emily Lang a publicat mai multe fotografii cu bebelușa ei, Presley Meeks, care a murit din cauza unui RSV - 10

O mamă a publicat ultimele fotografii cu fetița ei de 11 luni pentru a îi avertiza pe părinți să nu își lase copiii în colectiv dacă sunt bolnavi.

Emily Lang a distribuit imagini cu bebelușa ei, Presley Meeks, despre care crede că a luat un virus respirator sincițial (RSV), un virus frecvent al tractului respirator, care provoacă simptome similare cu răceala.

Lang, în vârstă de 20 de ani, crede că fiica sa a luat virusul de la bebelușul unei prietene, care nu a avertizat-o că acesta era bolnav.

„E nebunesc cât de repede se poate răspândi”

Astfel, Presley, care avea un sistem imunitar slăbit din cauza unei boli genetice necunoscute, a fost dusă la terapie intensivă după ce a contractat RSV, dar a murit două zile mai târziu, după ce inima ei s-a oprit de mai multe ori cât era conectată la aparate.

Acum, Lang, din North Dakota, SUA, a avertizat că oamenii nu ar trebui să îi atingă pe bebelușii altora și ar trebui să își țină copiii în casă când sunt bolnavi.

Majoritatea bebelușilor contractează virusul până la vârsta de doi ani, dar unii pot face forme grave, conform sistemului de sănătate public britanic, NHS.

„E nebunesc cât de repede se poate răspândi doar prin pupatul bebelușului. Este în general cauzat de pupatul sau atinsul bebelușilor când ești bolnav,” a spus Lang.

„Bebelușul prietenei mele s-a jucat cu multe dintre jucăriile ei [Presley] și le-a băgat în gură. Trebuie să fii foarte grijuliu. RSV este foarte rău pentru bebeluși,” a adăugat femeia.

„Am decis să o las să moară”

„Mesajul meu pentru oamenii care pupă bebelușii este „stați departe!”. Chiar și dacă nu credeți că sunteți bolnavi, nu este bebelușul vostru. Aveți grijă. Nu aduceți copii bolnavi la joacă sau la creșă, și fără pupat sau atins bebelușii. Bebelușii se îmbolnăvesc și este mai greu pentru sistemul lor. Încercați să nu îi atingeți, oricât de mult i-ați iubi,” a mai spus Lang.

Când Presley s-a îmbolnăvit, Lang a observat că bebelușa respira greu, avea puțină febră, iar pieptul i se compresa, așa că a mers la spital imediat.

Mama a povestit: „Am observat că era obosită. Când a ajuns la spital, nu era bine. Au decis să o intubeze. În două zile, m-am trezit și începuseră să o împacheteze pentru că inima ei se oprise. A trebuit să folosească un balon ca să încerce să îi mențină inima în funcțiune.”

„M-au așezat și mi-au spus că nu cred că va supraviețui. Au spus că am de ales între a o lăsa să lupte sau a lăsa-o să moară pentru că era foarte bolnavă,” a adăugat Lang.

„Am decis să o las să plece pentru că luptase deja atât de mult în timpul vieții ei. Nu exista niciun motiv pentru ca ea să continue să sufere de toate aceste boli și RSV a fost unul rău, ar fi fost o recuperare de lungă durată,” a mai spus femeia.

Aceasta a concluzionat: „Am fost foarte frustrată din cauza lumii dar trebuie să înveți să te adaptezi și să mergi mai departe și știu că este într-un loc mai bun acum.”

Sursă:ProTv

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook