Extern 

Premierul Israelului spune că Putin i-a cerut scuze pentru declarația lui Lavrov. Ministrul rus declarase că Hitler avea sânge de evreu

Premierul Israelului spune că Putin i-a cerut scuze pentru declarația lui Lavrov. Ministrul rus declarase că Hitler avea sânge de evreu

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat joi că președintele rus Vladimir Putin și-a cerut scuze pentru comentariile ministrului de externe Serghei Lavrov, care a spus că Adolf Hitler avea origini evreiești, transmite Reuters.

Bennett, după o convorbire telefonică cu liderul de la Kremlin, a spus că a acceptat scuzele și i-a mulțumit lui Putin pentru clarificarea poziției sale.

În timpul interviului pentru postul italian Rete 4, Lavrov a fost întrebat cum poate Rusia să susțină că trebuie să „denazifice” Ucraina când președintele țării, Volodimir Zelenski, este evreu.

„Când se spune „Ce fel de nazism este acesta dacă suntem evrei”, ei bine, cred că și Hitler a avut origini evreiești, așa că nu înseamnă nimic”, a spus Lavrov.

„De multă vreme auzim poporul evreu înțelept spunând că cei mai mari antisemiți sunt evreii înșiși”, a adăugat el.

Bennett a mai afirmat că i-a cerut lui Putin să ia în considerare permiterea evacuării combinatului Azovstal, asaltat de forțele ruse, din portul ucrainean Mariupol. Bennet a spus că a făcut aceste solicitări ca urmare a unei conversații anterioare cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și că Putin a promis că va stabili un coridor pentru evacuarea civililor.

Sursa: Digi24

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook