Meteo 

Vremea azi, 3 mai. Temperaturile ajung la 23 de grade. Unde vom avea ploi

Vremea azi, 3 mai. Temperaturile ajung la 23 de grade. Unde vom avea ploi

femeie cu masca merge pe strada cu umbrela deschisa in timp ce ploua puternic

Marți avem o zi destul de frumoasă, cu ceva înnorări pe partea sud-estică.

În a doua parte a zilei, în nord, în nord-vest, în centru și la munte se adună norii și o să plouă trecător, iar maximele pleacă de la 14 grade pe litoral și ating 22, 23 de grade în nord și pe partea vestică.

Vremea în România, pe regiuni

Vremea în Dobrogea, nordul Munteniei, Moldova și Bucovina

În Dobrogea și Bărăgan, pe unde prindem vreme schimbătoare, cu înnorări și scurte momente însorite. Temperaturile se mențin la valorile de ieri și vor fi de la 14 grade pe litoral până la 19 grade în zona Bărăganului.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei soarele se arată trecător și nu sunt anunțate ploi. Temperaturile sunt potrivite pentru acest moment al anului și ajung la 20 de grade, la Focșani.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem vreme frumoasă până spre seară, când se adună norii și o să vină o ploaie trecătoare. La munte vor fi și descărcări electrice, iar maximele ating 22 de grade Celsius.

Vremea în Transilvania, Maramureș, Crișana și Oltenia

În nordul Transilvaniei și în Maramureș ploile apar tot în a doua parte a zilei și vin însoțite de intensificări ale vântului. Până atunci avem soare, vreme bună și 22, poate chiar 23 de grade în Maramureș, pe la Satu Mare.

Și în ținuturile vestice o să cadă câțiva stropi de ploaie, mai ales în Crișana. Pe-aici vor fi și fenomene electrice, dar în restul provinciei avem soare în cea mai mare parte a zilei. Maximele ating 22, 23 de grade Celsius.

În Transilvania este foarte frig la începutul zilei, mai ales în depresiuni, pe unde sunt și ceva condiții de brumă. Soarele încălzește rapid atmosfera, iar după prânz se vor atinge 21, 22 de grade pe partea vestică a provinciei. La noapte se adună norii de ploaie și o să picure trecător.

În Oltenia norii apar sporadic, așa că nu vorbim deloc despre ploi. Nici vântul nu pune probleme, iar temperaturile se mențin în limitele normale pentru această perioada și vor fi cel mult 21 de grade.

În ținuturile sudice va fi ceva mai răcoare, iar maximele se opresc pe la 17, 18 grade. Urmează o zi frumoasă și doar prin Lunca Dunării vor fi ceva înnorări, dar nu o să plouă.

Vremea în București și la munte

În București avem vreme schimbătoare: norii se înmulțesc, vântul va fi activ și, după prânz, termometrele vor indică în jur de 19 grade Celsius. La noapte vor mai fi ceva înnorări, iar minima atinge 9 grade.

La munte găsim vreme destul de bună și temperaturi apropiate de valorile normale. După-amiază și seară se adună norii și, îndeosebi în Carpații Orientali și în Munții Apuseni, apar ploi de scurtă durata, însoțite de fenomene electrice și de un vânt ceva mai insistent.

Prognoza în următoarele zile

Miercuri se încălzește puțin, însă crește instabilitatea. După-amiază, în jumătatea nordică se înnorează și apar averse însoțite de descărcări electrice. O să cadă și grindină și se pot strânge cantități mari de apă.

Joi vremea devine caldă în Banat și în Oltenia. Avem atmosferă însorită până după prânz, când în sud-est, la deal și la munte vin câteva reprize de ploi torențiale și vor fi și condiții de grindină.

Vineri revenim la normal cu temperaturile. În vest, în nord-vest, dar și în zonele deluroase și montane norii se înmulțesc și apar averse cu tunete și fulgere, care pot lasă în urmă cantități însemnate de apă.

Sursă:ProTv

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook