Eveniment 

Zeci de turiști au urcat pe munte în blugi și pantofi. Au ajuns la epuizare sau fără încălțăminte și au apelat la Salvamont

Zeci de turiști au urcat pe munte în blugi și pantofi. Au ajuns la epuizare sau fără încălțăminte și au apelat la Salvamont

Zeci de turişti au urcat pe munte în blugi şi pantofi de vară, deşi în zonele înalte este încă zăpadă. Trei dintre turişti au avut nevoie din îngrijiri, anunță Salvamontiştii din Buşteni.

”Avertismentele noastre în mod repetat asupra pericolului din Abruptul Prahovean în această perioadă a anului se disipă în neant. Se pare că nimeni nu le aude… Zeci de turişti au ajuns astăzi pe munte la fel de bine echipaţi: blugi şi pantofi de vară. Din fericire doar trei tineri au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor. Restul au avut noroc…”, au scris, sâmbătă, pe Facebook, reprezentanţii Salvamont Buşteni.

Salvamontiştii afirmă că cei trei au văzut că în Buşteni a dat firul ierbii şi s-au gândit că pot ajunge pe munte şi cu echipament de vară.

”După un efort de aproape 5 ore prin zăpada din Valea Caraimanului, au fost nevoiţi să sune după ajutor pentru că unul dintre ei a ajuns la epuizare fizică şi pe deasupra a mai suferit şi un atac de panică. Tânărul a fost scos din Hornul Caraimanului şi după aproape 3 ore de eforturi a fost coborât cu bine de pe munte”, au mai transmis salvamontiştii.

Femei recuperate de salvamontişti de pe traseul Babele – Crucea Eroilor. Erau echipate necorespunzător

Alte două femei au fost recuperate de salvamontişti de pe traseul Babele – Crucea Eroilor, după ce una dintre ele a rămas fără încălţăminte şi a mers desculţă prin zăpadă, iar cealaltă a suferit o epuizare fizică, ea purtând pantofi sport de vară, în condiţiile în care zăpada pe alocuri depăşeşte un metru.

Potrivit Salvamont Buşteni, iarna pe munte nu a trecut, iar pe traseul Babele – Crucea Eroilor, unde au avut loc cele două intervenţii, zăpada măsoară pe alocuri peste un metru.

O femeie de 46 de ani care era echipată cu “ghetuţe de stradă” a rămas desculţă în zăpadă pe acest traseu, după ce talpa i-a căzut, fiind nevoită să se deplaseze în ciorapi. “A mers în ciorapi, până i-au îngheţat picioarele şi, când nu a mai putut, a sunat după ajutor”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont Buşteni.

O altă femeie, tot de 46 de ani, a suferit o epuizare fizică pe acelaşi traseu. “Aceasta intenţiona să ajungă la Cruce cu fiul ei, dar erau încălţaţi cu pantofi sport de vară”, precizează Salvamont Buşteni.

Sursa:stirileprotv.ro

 

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook