Extern 

Killnet a atacat mai multe site-uri ale instituţiilor de stat din Republica Moldova

Killnet a atacat mai multe site-uri ale instituţiilor de stat din Republica Moldova

Anonymous hooded hacker, flag of Russia, binary code - cyber attack concept

Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova (SIS) a denunţat duminică un atac cibernetic din afara ţării împotriva unor pagini ale instituţiilor oficiale pe care l-a atribuit grupului prorus Killnet, specializat în atacuri de tip DDoS împotriva ţărilor care susţin Ucraina.

“În data de 01.05.2022, începând cu aproximativ ora 02:00, o serie de pagini web aparţinând autorităţilor publice au fost supuse atacurilor de tip DDoS (Distributed Denial of Service). Acestea au drept scop ţintirea paginilor web prin transmiterea unui număr mare de cereri de conexiune sau a unui volum mare de date, suprasolicitând resursele de procesare ale echipamentelor şi cauzând indisponibilizarea paginilor web”, se menţionează în comunicatul SIS, citat de Agerpres.

Atacurile au fost efectuate din afara Republicii Moldova, de pe echipamente şi reţele compromise, prin exploatarea unor vulnerabilităţi de securitate şi înrolarea acestora în reţelele botnet, precizează SIS.

Autorităţile de la Chişinău au atribuit atacul cibernetic grupării proruse Killnet specializat în efectuarea atacurilor de tip DDoS împotriva ţărilor considerate că susţin Ucraina în războiul cu Rusia.

Gruparea a efectuat atacuri similare şi asupra altor pagini web ale unor autorităţi din ţări din UE şi asupra infrastructurii web a NATO, iar zilele trecute au fost atacate pagini web ale entităţilor publice din Romania, notează Radio Chişinău.

În momentul de faţă, autorităţile competente întreprind măsurile necesare pentru a respinge atacurile asupra infrastructurii guvernamentale şi a minimiza impactul acestora.

Atacurile cibernetice respective nu au avut un impact direct asupra funcţionării resurselor sau sistemelor informaţionale guvernamentale, se mai arată în comunicatul SIS.

Sursă:Digi24

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook