Local Sport Stiri 

Scenariu SF la Târgoviște: cheltuieli nejustificate de 6 milioane de lei » Primăria a dat în judecată firma care construiește stadionul și la care e acționar unic

Scenariu SF la Târgoviște: cheltuieli nejustificate de 6 milioane de lei » Primăria a dat în judecată firma care construiește stadionul și la care e acționar unic

În urma unui raport al Curții de Conturi, care a găsit cheltuieli nejustificate de 6.000.000 de lei la arena „Eugen Popescu”, Primaria a dat în judecată firma SC Municipal Construct, unde acționar unic e chiar Primăria.

În Târgoviște continuă se se întâmple lucruri ciudate în jurul reabilitării stadionului „Eugen Popescu”, unde lucrările au început din 2019, dar, în ciuda mai multor termene, sunt departe de a fi finalizate. Executarea acestora a fost atribuită către CS Municipal Construct SA, o societate la care Primăria Târgoviște e unic acționar. În urma unui control de la Curtea de Conturi s-a descoperit că fuseseră cheltuiți nejustificat 6.000.000 de lei.

În baza acestui raport, Primăria a dat în judecată chiar firma sa, la Tribunalul Dâmbovița! Iar SC Municipal Construct SA, pentru recuperarea datoriei, ar fi urmat să plătească în plus și dobânzi, și penalități.

Primarul urbei, Cristian Stan, susține că „a fost un raport al Curții de Conturi, dar nu era vorba despre cheltuieli nejustificate. Primăria acordase un avans de 6 milioane de lei firmei Municipal Construct. Conform legii, aceasta trebuia să-i returneze până la finalul anului, dacă nu i-a cheltuit. Dar nu a făcut-o. Până la urmă, acea sumă mare a fost recuperată integral. Acum ne-am judecat pe penalități, fiindcă a returnat banii cu întârziere. Nu mai știu exact, probabil că a fost vorba de câteva luni.

Iar legea ne obligă să recuperăm acele creanțe, chiar dacă este vorba despre o societate unde Primăria este acționar unic. Are patrimoniu separat, e o societate comercială, cu care avem un contract”.

Morișca banilor

În primă fază, SC Municipal Construct a fost obligată de Tribunalul Dâmbovița să achite Primăriei Târgoviște 664.393 lei, adică penalități de 460.836 lei și dobânzi de 203.557 lei.

În concluzie, SC Municipal Construct, firma Primăriei, trebuie să plătească tot Primăriei aceste sume. Din ce resurse? Primarul Stan: „Din celelalte lucrări pe care le execută, e problema lor! Nu îmi permite legea să nu recuperez aceste dobânzi”.

SC Municipal Construct SA este condusă de directorul general Mihai Staniu. Iar reprezentanta Primăriei în conducerea firmei, Alina-Loredana Eftene, e funcționară a forului municipal. Aceasta a fost mandatată să ocupe respectivul post de către viceprimarul Cătălin Rădulescu, cel care ține legătura între Primărie și constructor.

11,8 milioane de lei au fost cheltuiți de SC Municipal Construct la stadionul „Eugen Popescu” doar în 2021

Sursa:gsp.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook