Economic IT&Tehnologie 

Acţiunile Facebook, în creştere. Reţeaua socială raportează creşterea numărului de utilizatori

Acţiunile Facebook, în creştere. Reţeaua socială raportează creşterea numărului de utilizatori

Reţeaua de socializare Facebook a adăugat mai mulţi utilizatori decât estima în primul trimestru din 2022, iar acţiunile au crescut miercuri cu peste 19%, după ce firma mamă a Facebook, Meta Platforms Inc, a raportat 1,96 miliarde de utilizatori zilnici pentru platforma sa, informează Bloomberg.

În luna februarie, Facebook a înregistrat, pentru prima dată în cei 18 ani de activitate, prima scădere a utilizatorilor activi zilnici. Veniturile din publicitate au fost şi ele afectate. Acțiunile companiei care deține Facebook, Meta Networks, au scăzut atunci cu 20% în urma acestor anunțuri.

Numărul de noi utilizatori zilnici activi a crescut cu 31 milioane în primele trei luni din acest an, după ce iniţial analiştii estimau 1,94 miliarde de utilizatori zilnici ai Facebook.

Veniturile au urcat cu 6,6% în primul trimestru din 2022, la 27,9 miliarde de dolari, şi ar fi fost chiar mai ridicate dacă nu ar fi fost războiul din Ucraina, a informat compania. Anul acesta titlurile au scăzut cu aproximativ 50%, informează Agerpres.

Profitul net în primul trimestru din 2022 s-a situat la 7,47 miliarde de dolari, sau 2,72 dolari pe acţiune, analiştii estimând 2,56 dolari per titlu. Pentru acest trimestru, Meta se aşteaptă la vânzări de 28 – 30 miliarde de dolari, în timp ce analiştii previzionează vânzări de 30,7 miliarde de dolari.

Meta estimează că în 2022 planurile sale de cheltuieli vor fi între 87 şi 92 miliarde de dolari, după ce anterior previzionase 95 miliarde de dolari.

Sursa:digi24.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook