Sport 

Atleta kenyană Joan Chelimo a obținut primul record la atletism pentru România în 17 ani

Atleta kenyană Joan Chelimo a obținut primul record la atletism pentru România în 17 ani

Atleta de origine kenyană Joan Chelimo, care reprezintă România, a câștigat duminică (17 aprilie) Maratonul Internațional de la Seul, nivelul Platinum Label.

Chelimo a reușit astfel să stabilească un nou record național pentru țara noastră la această probă, ultimul fiind obținut de Constantina Diță în 2005, conform Federației Române de Atletism, citată de Agerpres.

Chelimo a fost cronometrată cu două ore, 18 minute și patru secunde la cel mai vechi marathon din Asia weekendul trecut, în timp ce Diță a înregistrat două ore, 21 de minute și 30 de secunde la maratonul din Chicago de acum 17 ani.

Atleta de origina kenyană a fost urmată în clasament de Sutume Asefa Kemede, care a reprezentat Etiopia și a obținut două ore, 18 minute și 12 secunde şi de Eunice Chebichii Chumba Kiplatat din Bahrain cu două ore, 20 de minute și două secunde.

Chelimo a primit cetățenia română în mai 2021 alături de alte două kenyene de la CSA Steaua București, Stella Ruto și Delvine Meringor. Atleta este antrenată de Carol Şanta.

Maratonul Internațional de la Seul oferă ăremii totale de aproximativ 2,4 milioane de dolari.

Sursa:ProTV

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook