Extern 

SUA, “profund îngrijorate” de violențele din Ierusalim. 152 de palestinieni răniţi în confruntările cu poliția pe Esplanada Moscheilor

SUA, “profund îngrijorate” de violențele din Ierusalim. 152 de palestinieni răniţi în confruntările cu poliția pe Esplanada Moscheilor

violente-ierusalim-profimedia2
Peste 150 de palestinieni au fost răniţi vineri în confruntări cu poliţia israeliană pe Esplanada Moscheilor în Oraşul Sfânt. Statele Unite s-au declarat “profund îngrijorate de violenţa de la Ierusalim”.

152 de palestinieni au fost răniţi vineri în ciocnirile cu poliţia israeliană în interiorul moscheii Al-Aqsa din Ierusalim. Tensiunile din acest an au fost accentuate în parte de faptul că Ramadanul a coincis cu sărbătoarea evreiască a Paştelui.

Poliţia israeliană a declarat că sute de palestinieni au aruncat cu petarde şi pietre spre forţele de ordine şi spre zona de rugăciune evreiască din apropiere, Zidul de Vest din Oraşul Vechi, după rugăciunile de dimineaţă din Ramadan.

Poliția a intrat apoi în incinta Al-Aqsa pentru a “dispersa şi împinge înapoi mulţimea şi a permite restului credincioşilor să părăsească locul în siguranţă”, adăugând că trei ofiţeri au fost răniţi în confruntări.

Poliţia a reţinut sute de palestinieni, a declarat într-un tweet un purtător de cuvânt al premierului israelian Naftali Bennett.

“Acționăm pentru a restabili calmul pe Muntele Templului şi în tot Israelul. În paralel, ne pregătim pentru orice scenariu, iar forţele de securitate sunt pregătite pentru orice sarcină”.

Al treilea loc sfânt al Islamului, Esplanada Moscheilor, numită şi Muntele Templului de către evrei, este situată în oraşul vechi din Ierusalimul de Est, sector palestinian ocupat din 1967 de Israel.

În timpul lunii Ramadanului din 2021, manifestaţiile nocturne de la Ierusalim care au degenerat în violenţe pe Esplanada Moscheilor au condus la 11 zile de conflict armat între mişcarea islamistă palestiniană Hamas – care deţine controlul în Fâşia Gaza – şi Israel.

sursa:Digi24

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook