Local 

Un târgoviștean va aduce 1000 de ramuri de măslini refugiaților ucrainieni, din partea italienilor din Puglia

Un târgoviștean va aduce 1000 de ramuri de măslini refugiaților ucrainieni, din partea italienilor din Puglia

“O mână de ajutor pentru Ucraina” este denumirea dată inițiativei de solidaritate a Fidapa BPW Italy South East District Section din Canosa di Puglia în Ucraina. De altfel, marți, 12 Aprilie, președintele Claudia Vitrani, cu colaborarea membrilor, au ambalat peste 1000 de ramuri de măslin, simbol al păcii și al fraternității.
Ramurile de măslin au fost înfășurate in panglici albastre și galbene, culorile drapelului Ucrainian și cu tricolorul italian, pentru a simboliza aproprierea și solidaritatea poporului italian. Culorile naționale sunt completate de un mesaj de pace, adresat fraților noștri ucrainieni, dar în realitate adresate tuturor oamenilor de bunăvoința și poporului român care s-a străduit atât de mult să-i întâmpine.
În vremuri atât de grele, este important să îți faci vocea auzită, chiar și cu simboluri aparent umile.
Acest copac magic, măslinul, a fost întodeauna o punte între diferite culturi, ieri între greci și Puglia noastră, iar astăzi între noi și acești oameni suferinzi, departe, dar aproape, mai ales in experiența dureroasă a războiului, trăită și de noi cu mulți ani în urmă, văzându-ne măslinii prăfuiți și distruși de bombardamente.
Din aceste motive, nuielele, binecuvântate de Monseniorul Felice Bacco, paroh al Bazilicii Catedralei San Sabino, la ora 18:00 la biserica fostului Asilo Minerva din Canosa (în prezent centru de colectare a bunurilor ce urmează a fi trimise în Ucraina), vor ajunge la refugiații ucrainieni, primiți acum în România cu simbolismul lor puternic al Păcii.
Și vor face acest lucru cu ocazia Paștelui Ortodox, stabilind și mai vizual o legătura între popoarele care împărtășesc aceiași Credință. Doua sunt destinațiile către care vor fi direcționați: o parte va fi de fapt distribuită la Târgoviște de asociația Hera Kids și o altă parte va ajunge la Mânăstirea “Bascovele”, Argeș, unde vor fi distribuite de Maica Stareță Petronia Dobrescu.

Transportul va fi asigurat gratuit de către domnul Romulus Apostescu Transport, care va livra și alimentele, medicamentele și îmbrăcămintea strânsă de asociațiile Canosa și cetățenii din Canosa, din Puglia.
“În vremuri de nespusă cruzime – a declarat președintele Claudia Vitrani- de lipsă de hrană, medicamente și, uneori, chiar și apă, pe care toată lumea a încercat să o compenseze, chiar și din orașul nostru, credem ca până și simbolurile au propriile lor puteri. De fapt, a fost esențial să-i facem pe cei care suferă departe de casa lor să simtă căldura fraților lor în umanitate. Și măslinii noștri, care poartă căldura soarelui din Apulia în frunze, credem ca pot fi cei mai buni mesageri. Consideram planta asta “acasă”, le poate aminti celor care suferă de propria lor casă, la care sperăm cu toți să se poată întoarce cât mai curând!”

Sursa: Gazeta Dâmboviței

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook