Extern 

Un ministru german și-a dat demisia pentru că anul trecut a plecat în vacanță imediat după cele mai grave inundații din acest secol

Un ministru german și-a dat demisia pentru că anul trecut a plecat în vacanță imediat după cele mai grave inundații din acest secol

 

Anne Spiegel şi-a anunţat luni demisia din fruntea Ministerului Familiei, în urma controverselor stârnite de decizia ei de a pleca în vacanţă anul trecut, imediat după inundaţiile devastatoare produse pe teritoriul landului din al cărui guvern regional făcea parte la acea vreme.

anne spiegel in geaca verde, cu umbrela alb si verde, zambeste

Anne Spiegel, membră a Partidului Verzilor, este primul ministru care părăseşte guvernul federal al cancelarului Olaf Scholz, format dintr-o coaliţie între Partidul Social-Democrat (SPD), Verzi şi Partidul Liberal Democrat (FDP).

„Astăzi, ca urmare a presiunilor politice, am decis să demisionez din funcţia de ministru federal al Familiei”, a declarat Anne Spiegel, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

„Procedez astfel pentru a evita compromiterea imaginii cabinetului, care se confruntă cu provocări politice majore”, a mai arătat ea.

Spiegel şi-a prezentat scuze duminică pentru că a plecat într-o vacanţă de patru săptămâni cu familia la scurt timp după inundaţiile devastatoare din 2021.

La vremea respectivă, Anne Spiegel era ministrul Mediului în guvernul regional al landului Renania-Palatinat, grav afectat de cele mai devastatoare inundaţii produse în Germania în ultimele şase decenii, care au dus la moartea a peste 170 de persoane.

Decizia lui Spiegel de a demisiona survine înaintea alegerilor regionale de luna viitoare din Renania de Nord-Westfalia, landul cu cea mai numeroasă populaţie din Germania, de asemenea afectat grav de inundaţii.

Săptămâna trecută, ministrul Mediului landului Renania de Nord-Westfalia a demisionat la rândul ei după ce au ieşit la iveală informaţii potrivit cărora ar fi petrecut o mare perioadă de timp după inundaţii în Mallorca.

Spiegel renunţă la funcţia din guvernul federal în ciuda susţinerii cancelarului Scholz.

Sursa:digi24.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook