Extern 

Lider polonez, după ce prietenul său Orban a spus că ”nu vede clar ce s-a întâmplat la Bucea”: ”Să meargă la oftalmolog”

Lider polonez, după ce prietenul său Orban a spus că ”nu vede clar ce s-a întâmplat la Bucea”: ”Să meargă la oftalmolog”

Liderul partidului polonez de guvernământ, Jaroslaw Kaczynski, a criticat vineri poziţia premierului ungar Viktor Orban faţă de războiul din Ucraina şi a estimat că din acest motiv Polonia ″va trebui să-şi reconsidere relaţiile cu Ungaria″⁣.

Kaczynski, fondator şi lider al partidului conservator Lege şi Justiţie (PiS), a declarat la postul polonez Radio Plus că evaluarea sa asupra poziţiei lui Viktor Orban ″este categoric negativă″⁣.

Orban, despre masacrul de la Bucea: ”Trăim într-o epocă de manipulare informațională masivă”

Mai mult, Kaczynski a afirmat că ″atunci când prim-ministrul Orban spune că nu poate vedea clar ce s-a întâmplat la Bucea, trebuie să i se recomande să meargă la un oftalmolog″⁣.

Premierul ungar a declarat miercuri despre sutele de civili ucişi în oraşul ucrainean Bucea că ″orice informaţie asupra acestei teme trebuie verificată în mod independent, pentru că trăim într-o epocă de manipulare informaţională masivă″⁣.

Pe de altă parte, Kaczynski a susţinut din nou cererea Poloniei pentru trimiterea unei forţe internaţionale de pace în Ucraina alcătuită din ″forţe armate″⁣ şi că, deşi ar dori să vadă ″⁣NATO spunând: intrăm în Ucraina″⁣, a admis că decizia revine Alianţei şi Statelor Unite, care până în prezent au respins această solicitare pentru a nu risca o confruntare directă cu Rusia.

Polonia și Ungaria au fost unite în ultimii ani în fața criticilor Bruxeless-ului privind valorile europene

Conduse de guverne conservatoare, Polonia şi Ungaria au fost unite în ultimii ani în faţa criticilor Bruxellesului că încalcă statul de drept şi valorile europene prin limitarea drepturilor comunităţii LGBT, reformele în justiţie, respingerea migranţilor (în cazul Ungariei) şi mai recent contestarea întâietăţii dreptului european şi a deciziilor CJUE în faţa dreptului naţional. Din aceste motive, Comisia Europeană nu le-a aprobat încă PNRR-urile.

Partidul premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, a câştigat duminică detaşat alegerile legislative, iar marţi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat iniţierea împotriva Ungariei a noului mecanism care permite suspendarea fondurilor europene pentru statele UE despre care Bruxellesul consideră că încalcă statul de drept.

Sursa:ProTv

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook