Economic Local 

67 DE MILIOANE DE LEI PENTRU PROIECTE DE ALIMENTĂRI CU GAZE NATURALE LA CONȚEȘTI ȘI VOINEȘTI

67 DE MILIOANE DE LEI PENTRU PROIECTE DE ALIMENTĂRI CU GAZE NATURALE LA CONȚEȘTI ȘI VOINEȘTI

În conferința de presă comună, susținută alături de președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a venit cu o veste foarte bună pentru două comune din județ, pentru Dâmbovița în general. Astfel, în urma suplimentării alocației pentru susținerea financiară a Programului „Anghel Saligny”, comunele Conțești și Voinești vor primi fonduri pentru construirea, respectiv extinderea sistemelor de alimentare cu gaze naturale. Este vorba despre o alocare de 67 de milioane de lei, fiind finanțate la nivel național doar 105 proiecte pentru introducerea rețelelor de alimentare cu gaze naturale, după cum a precizat ministrul Dezvoltării.

Attila Cseke a adăugat că și în ce privește proiectele de apă-canal, alocările vor fi direcționate acolo unde este mai mare nevoie și că este în curs de avizare o ordonanță de urgență privind ajustarea costurilor contractelor de investiții publice. În opinia sa este necesară intervenția guvernului pentru acoperirea costurilor suplimentare generate de scumpirea materialelor, impactul bugetar la nivel național fiind estimat la 5,2 miliarde de lei.

La conferință au mai  participat primarul Cristian Stan, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, senatorul Titus Corlățean, împreună cu deputații Carmen Holban, Ioan Vulpescu și Radu Popa.

sursa:Târgoviște Live

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook