Diverse Stiri 

Exercițiu de luptă pe brațul Sfântul Gheorghe din Delta Dunării. Militarii au simulat un atac terestru și aerian

Exercițiu de luptă pe brațul Sfântul Gheorghe din Delta Dunării. Militarii au simulat un atac terestru și aerian

Mai multe nave militare și infanteriști marini au participat la un exercițiu de luptă pe brațul Sfântul Gheorghe din Delta Dunării.

Au simulat un atac terestru, dar și din aer, și au exersat răspunsul în echipă, în caz de pericol. În contextul războiului din Ucraina, brațele Dunării sunt atent monitorizate.

Antrenamentul a avut loc în raionul fluvial Mahmudia – Băltenii de Sus, de pe Brațul Sfântu Gheorghe.

Militar: „47 nivel de alertă aerian portocaliu, nivel de alertă portocaliu, grup de elicoptere direcție nord-est, timp de ajungere în raion: 15 minute”.

În ce a constat exercițiul militar

Militarii au exersat modul de comunicare în caz de pericol, viteza de reacție și mișcările tactice de nave și de trupe, inclusiv în caz de amenințare chimică și radionucleară.

Comandor Octavian Mocanu, coordonatorul exercițiului: „Atac de la mal, respingerea aviației inamice, aviație care a lansat diferite obiecte care pot fi mine, folosind astfel dragoarele pentru siguranța căilor de comunicații”.

La exercițiu au participat șapte nave militare fluviale, zece ambarcațiuni rapide de asalt, o companie de infanterie marină și un pluton de infanterie de la Brigada 9 Mecanizată

Contraamiral de flotilă Cornel Rogozan, comandantul flotilei fliviale Mihail Kogălniceanu: „Avem în față nava purtătoare de artilerie Monitorul 47, va face respingerea unui atac a unei nave inamice. Vedeta blindată 177 din spate este navă de siguranță”.

Colonel Marius Gheorghescu, comandantul Regimentului 307 infanterie marină: „Acordăm o importanță deosebită evacuarii răniților sau tratării în funcție de gravitatea rănilor. Putem proceda la primul ajutor pe câmpul de luptă sau la evacuarea răniților de urgență, aerian sau terestru”.

Recent, militarii au detonat o grenadă veche de 20 de ani descoperită de un localnic pe plaja din Sfântu Gheorghe. Potrivit marinei militare, cele trei brațe ale Dunării sunt monitorizate fluvial și maritim.

Sursa:stirileprotv.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook