Economic Stiri 

Prețurile la avocado au crescut la cel mai mare nivel din ultimii 24 de ani

Prețurile la avocado au crescut la cel mai mare nivel din ultimii 24 de ani

Preţurile la avocado au urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii 24 de ani pe fondul diminuării livrărilor din Mexic, cel mai mare exportator mondial pentru acest fruct, transmite Bloomberg.

Un index care urmăreşte preţurile la avocado în statul mexican Michoacan, cel mai mare producător de avocado din Mexic, a urcat cu 81% în acest an, până la 760 de pesos (38 de dolari) pentru o cutie de nouă kilograme, cel mai ridicat nivel de după 1998, arată datele oficiale.

„Disponibilitatea redusă şi presiunile inflaţioniste sunt principalii suspecţi”, susţine David Magana, analist la Rabobank International, conform Agerpres.

Departamentul american al Agriculturii prognozează că producţia de avocado a Mexicului ar urma să scadă cu 8% în anul agricol 2021-2022 de la nivelul record atins în sezonul precedent. În plus, importatorii americani de avocado încă nu şi-au revenit după o interdicţie temporară a livrărilor din statul Michoacan introdusă luna trecută, ca urmare a ameninţărilor formulate la adresa inspectorilor americani.

Mexicul este responsabil pentru mai mult de 80% din avocado-ul consumat în SUA. Companiile încep deja să resimtă efectele preţurilor mai mari. Potrivit First Watch Restaurant Group, costurile sale au crescut spre zona superioară a prognozelor sale. De asemenea, Mission Produce Inc, cel mai mare distribuitor american de avocado, a majorat preţurile cu 50%.

Potrivit analiştilor de la banca Rabobank International, consumul per capita de avocado în SUA s-a dublat începând din 2010 şi până în prezent, ajungând la aproximativ patru kilograme.

Sursa: Digi24

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook