Sociale 

Autostrada Olteniei, gata să-şi inaugureze primul lot după ani de aşteptare

Autostrada Olteniei, gata să-şi inaugureze primul lot după ani de aşteptare

Au fost ani grei și mulți de așteptare pentru olteni însă a venit vremea să afle când vor putea circula către Capitală pe propria lor autostradă. Recepția pe primul lot din drumul expres Craiova-Pitești începe în 21 aprilie iar compania de drumuri vrea să taie și panglica până la Paște. Aşa dispar ambuteiajele din Balș, orașul din Olt devenit ținta glumelor pe internet.

Muncitorii din șantierul drumului expres Craiova-Pitești au lucrat astăzi sub supravegherea ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu care a anunţat şi data de finalizare a lucrărilor.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Începutul lui iunie, deci se termină tot tronsonul 2 cum ar veni… În acest moment sunt undeva în jur de 40%. 

Până pe 21 aprilie va fi gata doar primul lot din tronsonul al doilea. Mai exact o porțiune de șosea care ocolește orașul Balș, devenit celebru pentru ambuteiajele de pe cei 6 kilometri cât măsoară traversarea sa.

Cătălin Rotea, primar Balș: Este un lucru extrem de benefic pentru orasul nostru, îl aşteptam de mulţi ani de zile, de zeci de ani de zile. Aşa cum ştiti, devenisem şi subiectul glumelor pe internet. Balşul se consideră oraş turistic, făceai trei ore ca să-l vizitezi. 

Până în iunie trebuie făcută recepția și la cel de-al doilea lot din tronsonul 2 – adică la drumul care va ocoli și Slatina, alt punct critic între Craiova și Pitești. Veștile nu sunt la fel de bune pe primii 18 kilometri. O vizită a echipei Observator surprinde liniștea din șantier. Nederanjat de nimeni, angajatul responsabil cu dirijarea traficului trage un pui de somn.

Primul tronson al drumului expres, gata până la finalul anului

Cristina Oprea, reporter Observator: Până la finalul anului ar trebui să circulăm și pe primul tronson al drumului expres însă acest lucru e puțin probabil, spune chiar compania de drumuri. Din cauza proastei mobilizări în șantier, firma riscă să piardă contractul. 

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Ritmul, dacă va continua în forma asta, n-au şanse să termine nici măcar la sfârşitul acestui an.  

Supărați pe firmele care mai mult trag de timp decât muncesc, mai marii țării au lucrat la schimbarea legislației. Constructorii care nu își respectă termenele vor putea fi schimbați în doar 3 luni și jumătate, promie ministrul. O procedură care, până acum, ar fi putut dura și peste 2 ani.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Avem notificări mai rapide, în care-i anunţi, nu eşti în grafic o dată, de două ori, de trei ori. Şi a treia oara ai reziliat.  

În plus, ministrul spune că se lucrează și la schimbarea regimului de viteză și creșterea limitei de la 100 de km pe oră cât este acum, la 110 km pe oră.

Sursa: Observator.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook