Extern 

Rușii spun că au distrus cu rachete Iskander o ”bază militară a mercenarilor din Ucraina”. Imaginile publicate

Rușii spun că au distrus cu rachete Iskander o ”bază militară a mercenarilor din Ucraina”. Imaginile publicate

Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri dimineaţă că armata rusă a tras cu rachete Iskander ”într-o bază de antrenament a mercenarilor din Ucraina”. Ar fi fost lansate două tipuri de rachete: o rachetă balistică și o rachetă de croazieră susțin rușii. Liniile frontului sunt “practic îngheţate”, în timp ce invazia rusă intră în cea de-a doua lună, spun ucrainenii.

 

Rușii spun că au distrus cu rachete Iskander o ”bază militară a mercenarilor din Ucraina”. Imaginile publicate

Echipaje ale sistemelor de rachete Iskander au ”distrus baza de antrenament a mercenarilor străini din Ucraina”, a anunțat vineri Ministerul rus al Apărării.

“Ministerul rus al Apărării a publicat imagini cu sistemele de rachete tactice balistice Iskander în timp ce loveau cu înaltă precizie infrastructura militară ucraineană. Rachetele Iskander au distrus o bază de antrenament pentru mercenari străini”, susține ministerul Apărării într-un comunicat.

Imaginile publicate arată că au fost lansate două tipuri de rachete: o rachetă balistică și o rachetă de croazieră, scrie agenția de stat TASS. Potrivit rușilor, baza militară a fost  distrusă aproape complet în atac.

“Racheta balistică a lovit clădirea care găzduia legiunea străină și baza de antrenament. Deoarece a fost folosit un focos puternic exploziv, clădirea, lungă de 60 de metri, a fost distrusă aproape complet, iar inamicul a fost lovit”, potrivit armatei ruse.

”Această rachetă (n.r. balistică) este practic imposibil de distrus, depășește apărarea antirachetă a inamicului… Nu există încă mijloace moderne care să o poată opri”, a spus un comandat rus potrivit TASS.

Armata ucraineană a anunțat însă vineri că o serie de unităţi militare ruse au început să se retragă din unele zone din Ucraina după ce au suferit pierderi grele.

Reuters: 60% dintre rachetele trase de ruși în Ucraina au eșuat

Statele Unite estimează că Rusia are o rată de eșec de până la 60% la unele dintre rachetele ghidate folosite în Ucraina, au declarat pentru Reuters trei oficiali americani.  Asta ar putea explica de ce Rusia nu a reușit de exemplu să neutralizeze forțele aeriene ucrainene la o lună de la declanșarea războiului. O astfel de rată de eșec ridicată poate include de la eșecuri de lansare până la rachete care nu explodează la impact.

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a ucis mii de oameni și a alungat din casele lor un sfert din cei 44 de milioane de cetățeni ai țării. Bombardamenele au lovit zone rezidențiale, școli și spitale din orașe ucrainene, inclusiv Harkov și portul Mariupol de la Marea Azov.

Sursa:observatornews.ro

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook