Extern 

Povestea britanicului care a vrut să lupte împotriva rușilor, dar a plecat acasă de frică după 10 zile: ”Riscul a devenit prea mare”

Povestea britanicului care a vrut să lupte împotriva rușilor, dar a plecat acasă de frică după 10 zile: ”Riscul a devenit prea mare”

Un britanic care a călătorit în Ucraina pentru a lupta împotriva rușilor s-a întors acasă după zece zile, după ce ”riscul a devenit prea mare și satisfacţia prea mică”. Ethan Dennis, în vârstă de 21 de ani, a declarat că a servit în Marina Regală și a decis să călătorească spre est la șase zile după ce forțele lui Vladimir Putin au început asaltul.

Dar, după zece zile petrecute în Ucraina, Dennis este înapoi acasă, în Portsmouth, Hampshire. ”În momentul în care obiectivele reprezentau un risc prea mare, iar satisfacţia era prea mică, am decis că mi-a ajuns.” Dennis a spus că a zburat la Rzeszów, în sudul Poloniei, apoi a trecut granița în Ucraina cu un grup de britanici pe care i-a întâlnit la aeroport, printre care și Ben Spann, în vârstă de 36 de ani. Acesta din urmă a mers în Ucraina pentru că ”a crezut că asta trebuie făcut” în ciuda faptului că nu avea experiență militară sau legături cu Ucraina, notează Daily Mail.

Britanicul a încercat să îşi asume doar riscuri calculate

În cele zece zile petrecute în Ucraina, Dennis a spus că a asistat la lovituri cu rachete, bombe și lupte intense. Cu toate acestea, niciunul dintre camarazii săi britanici nu a fost rănit sau ucis. El a spus că, la sosirea în Ucraina, soldații au fost strânși în spatele unei dube și conduși la Lviv, unde și-au adunat echipamentul și au fost repartizați într-o casă sigură.

După trei zile petrecute acolo, grupul a fost înconjurat de o echipă a forțelor speciale ucrainene, care fusese informată de un localnic cu privire la poziția lor: ”Credem că un civil i-a informat pe ucraineni despre uniformele noastre străine, ceea ce a stârnit suspiciuni în rândurile superioare. Ne-a spus să ne punem mâinile pe cap în timp ce ne verificau documentele și ne verificau poveștile. Unuia din echipa noastră i s-a pus chiar o armă la cap când a refuzat să urmeze instrucțiunile lor. Odată ce și-au dat seama că suntem acolo pentru a ajuta, ne-au lăsat în pace”.

Ulterior, ei au călătorit spre Kiev și, în călătoria lor, au ajutat poliția să rețină un bărbat suspect, despre care Dennis a spus că s-a descoperit că suna frecvent în Rusia. Când au ajuns la Kiev, a povestit cum zeci de familii care dormeau în stația de metrou s-au ridicat pentru a-i aplauda.

Dennis, care a spus că a servit în armată timp de patru ani ca inginer, a adăugat: ”Uneori, rușii erau atât de speriați, încât nici măcar nu au putut să scape. A existat o lipsă evidentă de pregătire în rândul lor și o lipsă de motivație pentru a fi acolo – pe care le-am folosit în avantajul nostru. Lupta a fost intensă și foarte înfricoșătoare în anumite momente, dar mi-am amintit doar de antrenamentul meu și am încercat să îmi asum riscuri calculate”.

După ce a decis că s-a săturat, s-a urcat într-un tren pentru refugiați, plecând din capitală și înapoi la Lviv. Acolo a stat noaptea într-un cort al Crucii Roșii și a fost trezit de zgomotul bombardamentelor din oraș. După o plimbare lungă până la graniță, a ajuns în cele din urmă înapoi pe pământul polonez: ”Să ajung acasă a fost cu adevărat stresant. Întotdeauna există acea îndoială în mintea ta că ceva poate merge prost și poți rămâne blocat”.

Sursa: Observator

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook