Extern 

Tragedie aviatică în China. Un Boeing 737 cu 133 de oameni la bord s-a prăbușit

Tragedie aviatică în China. Un Boeing 737 cu 133 de oameni la bord s-a prăbușit

Un avion Boeing 737, operat de China Eastern Airlines, s-a prăbușit luni dimineața în regiunea Guangxi, provocând o explozie în urma impactului cu solul, a anunțat presa din Beijing.

Conform sursei citate, în avion se aflau 133 de oameni.

Avionul a dispărut de pe radar la aproximativ o oră după decloare.

Din primele imagini publicate de martori pe internet, aeronava a căzut într-o zonă muntoasă, greu accesibilă.

La impactul cu solul, aparatul a luat foc, iar incendiul s-a extins la întreaga pădure din zonă. Până acum, nu se cunosc alte detalii în legătură cu incidentul aviatic.

Avionul a dispărut de pe radar la aproximativ o oră după decloare. Din imaginile publicate de martori pe internet, aeronava a căzut într-o zonă muntoasă, greu accesibilă.

La locul accidentului au fost trimise echipe de salvare, în căutarea supraviețuitorilor.

Conform Agerpres, avionul, care decolase la ora locală 13:15 (5:15 GMT), efectua o cursă între oraşele chineze Kunming (sud-vest) şi Guangzhou (Canton).

Potrivit New York Times, care citează oficiali locali din China, flăcările și fumul au putut fi văzute ridicându-se de pe versantul unui deal.

”În prezent, o echipă de salvare se apropie (de locul accidentului). Situația cu victimele rămâne neclară” – se arată într-o știre a televiziunii chineze.

Accidentul ar putea fi unul dintre cele mai grave dezastre aeriene din China produs în ultimii ani.

În ultimele decenii, această țară a înregistrat un record de zbor ”relativ sigur”, datorită unei flote tinere de avioane și controalelor aeriene mai stricte.

sursa:ProTv

 

 

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook