Eveniment 

Militarul ar fi stat pe telefon în momentul când i-ar fi fost furată mitraliera. Ce alte ipoteze iau în calcul anchetatorii

Militarul ar fi stat pe telefon în momentul când i-ar fi fost furată mitraliera. Ce alte ipoteze iau în calcul anchetatorii

Scafandrii au coborât luni dimineaţă în Canalul Poarta Albă Midia Năvodari în căutarea armei furate în urmă cu două zile. Vor să verifice dacă mitraliera militarului atacat în post nu a fost aruncată în apă în apropierea unităţii militare.

Începe să se lămurească contextul în care soldatul a rămas fără armă. Potrivit unor surse din anchetă, atenţia soldatului era distrasă de telefonul mobil în momentul în care ar fi fost atacat. Există însă şi alte ipoteze, mai ales că declaraţiile militarului par să fie confuze.

Andreea Filip, reproter Observator: Ipoteza jafului rămâne încă în picioare, însă anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze,  chiar şi aceea că arma ar fi fost aruncată în canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari. Tocmai de aceeaau fost făcute căutări în această dimineaţă. O altă ipoteză ar fi aceea că arma ar fost pierdută de către militar, ori că o persoană din interior încearcă să demonstreze cât de vulnerabil este sistemul.

Potrivit unor surse guvenramentale sunt 93 de filtre în 5 judeţe în momentul de faţă. Aşadar, vorbim despre un efectiv de 300 de persoane. De asemenea, sunt două dosare penale deschise, unul la Parchetul Militar din Bucureşti şi una la Parchetul Militar din Constanţa.

De asemenea, militarul care a fost deposedat de armă va fi  expertizat psihologic şi va ajunge şi la detectorul de minciuni. Anchetatorii mai spun şi că au fost obţinute şi imagini de pe camerele de suoraveghere de la oamenii care locuiesc în zonă.

Un individ mascat a furat arma şi muniţia unui soldat

Un individ mascat a intrat într-o unitate militară din Mamaia Sat unde a atacat un soldat şi a furat pistolul mitralieră şi un încărcător. Militarul ar fi opus rezistenţă, dar individul, care avea şi o armă albă, s-a dovedit prea puternic. A sărit apoi gardul unităţii şi s-a făcut nevăzut, cu tot cu armă. Străzile din Mamaia şi Constanţa s-au umplut de poliţişti, iar paza la consulatul Rusiei din Constanţa a fost întărită, preventiv. Ministerul Apărării a dispus sporirea pazei la toate unităţile militare din ţară.

Canalul Poarta Albă Midia Năvodari este verificat metru cu metru de scafandri militari. Mitraliera este de negăsit, iar anchetatorii iau în calcul mai multe scenarii. Surse din anchetă spun că soldatul stătea cu ochii în telefonul mobil atunci când ar fi fost atacat. Anchetatorii iau în calcul şi posibilitatea ca militarul să fi inventat atacul, după ce ar fi pierdut arma.

În tot oraşul s-au organizat filtre pentru a-l prinde pe presupusul atacator. S-a întărit paza la Consulatul Rusiei din Constanţa şi la Inspectoratul de Poliţie. Străzile au fost împânzite de agenţi.

Cristi Crăciun, preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani: Este posibil ca infractorul acesta să aibă o pregătire, să fi fost antrenat în trecut în acest sens. E posibil să aibă pregătire militară.

La unitatea militară din Mamaia se caută indicii care să-i ajute pe investigatori să-l găsească pe individ. O misiune dificilă, având în vedere că zona nu este supravegheată video, iar perimetrul nu este nici măcar iluminat.

Ministerul Apărării a ridicat nivelul de alertă în toată ţara în unităţile militare.

Sursa: Observator

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook