Sport 

10 gimnaste din Ucraina s-au refugiat la Iași: „Eu cred în bine, aștept să se termine totul, vreau să mă întorc acasă la părinții mei”

10 gimnaste din Ucraina s-au refugiat la Iași: „Eu cred în bine, aștept să se termine totul, vreau să mă întorc acasă la părinții mei”

10 gimnaste din Ucraina și-au găsit refugiu la Iași, unde își continuă antrenamentele cu gândul la cei rămași acasă Foto: captură video Digi24
Zece sportive din lotul de gimnastică al Ucrainei au găsit refugiu la Iași, împreună cu antrenorii și familiile lor. În România au condiții să își continue antrenamentele, departe de zona de conflict. Săptămâna aceasta ar fi trebuit să participe la o competiție internațională la Kiev și chiar dacă nu știu ce le va rezervă viitorul, îndrăznesc să viseze că într-o zi vor fi campioane olimpice.

„Eu cred în bine, aștept să se termine totul, vreau să mă întorc acasă la părinții mei, la familia mea. Încercăm să avem activitate, să ne antrenam atât cât stăm aici. Ne dăm seama de ce se întâmplă acasă și facem eforturi să nu ne gândim prea mult. Ne afectează”, mărturisește tânăra.

Zece gimnaste din regiunea ucraineană Vinița locuiesc acum si se antrenează la Iași. Uliana Cernovska are 9 ani. Are în România condiții bune de antrenament. A venit aici împreună cu mama ei, dar simte că războiul i-a furat copilăria.

„Înainte de a începe războiul am văzut ce se întâmplă în regiune și am înțeles că nu va fi bine. După ce am fost atacați, am hotărât că trebuie să facem cumva să plecăm neapărat. Într-o zi, în prima săptămână din martie, am primit un mesaj că se organizează un transport pentru copii și părinții lor. Și am decis că e momentul să plecăm din țară”, povestește Marina Cernovska, mama Ulianei.

„Cel mai problematic a fost să ajungem la vamă, în ciuda coridoarelor umanitare care sunt pe teritoriul Ucrainei. Acum, așa după cum se poate vedea în fotografiile și filmările care vin din zonele atacate, au loc constant bombardamente asupra caselor, autobuzelor și se pare ca nu mai contează dacă sunt și copii care își pot pierde viața. E teribil!” – spune antrenoarea Hanna Mirhorodska.

În ciuda situației dramatice prin care au trecut, gimnastele nu încetează să viseze la viitor.

„Vreau să ajung campioană olimpică și, apoi, să devin antrenoare în orașul meu natal”, își spune visul gimnasta Katerina Dudcik.

sursa:Digi24

Articole care te-ar putea interesa...

LASA UN COMENTARIU!

Parerea ta conteaza!

×

Dă-ne un like pe Facebook